Vizenin kaldırılması KOBİ'leri sevindirdi

Suriye ile Türkiye arasında vizenin kaldırılması, KOBİ Başkenti olarak nitelendirilen Konya'da sevinçle karşılandı.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil yaptığı açıklamada, Suriye'ye vizesiz girişlerin açılmasının, hemen her alanda dünya ölçeğinde üretim yapmayı hedefleyen Türkiye'deki KOBİ'ler, özellikle de Konya, Adana ve Gaziantep'teki KOBİ'ler için büyük önem taşıdığını söyledi. 
''Bu gelişme çok iyi oldu, Dışişleri Bakanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz'' diyen Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti: 
''Vize dışında malların sıfır gümrükle girecek olması o kadar güzel oldu ki, darısı diğer komşu ülkelerin başına. Aynı zamanda Suriye'den Irak, İran, Mısır ve Suudi Arabistan'a sıfır gümrük var. Bu KOBİ'lerimiz için bulunmaz bir büyüme ve dışa açılım fırsatı. Zaten yedek parça ve gıda ağırlıklı ihracatımız vardı, daha da artacak.'' 
İŞ ADAMLARI VİZEYİ BIRAKIN ''MÜHRÜ'' BİLE ÇOK GÖRÜYOR
Konya Ticaret Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez ise vizeyi kaldırma kararının, iki ülke arasındaki gelişmeleri fevkalade olumlu etkileyeceğini düşündüklerini söyledi. 
Üzülmez, şöyle konuştu: ''Bunun yanında Türkiye'deki ticaret ve sanayinin gelişmesine de olumu etki yapacak. Bugüne kadar Suriye ile kapalı kapılar ardında yaptığımız ticaret büyük bir ivme kazanacak. Halep'ten, Şam'dan kalkan iş adamları Konya'ya, Gaziantep'e, İzmir'e gelecek, aynı gün dönecek. Sınırdan geçerken sadece pasaporta bir mühür vurulacak, bekleme yok, vize yok. Halep Konya'ya ancak İzmir kadar, Şam ise Silivri kadar uzaklıkta. Kararın Türkiye'de tüm KOBİ'leri olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bir süre sonra Suriye ile daha geniş kapsamlı bir entegrasyon daha gerçekleştirerek o mührü kaldırabiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri