Virüse karşı tüm tedbirler alındı

Corona virüsüne karşı hükümet tedbirlerini artırdı. Türkiye'de okullar ve üniversiteler tatil edildi, maçların da seyircisiz oynanmasına karar verildi.

İlk olarak Çin'de görülen ve daha sonra 100'den fazla ülkeye yayılan Corona virüs, ilk kez Türkiye'de de görüldü. 2 Türk vatandaşına Corona virüs tanısı konuldu. Türkiye'de Corona virüs vakasının görülmesinin ardından hükümet tedbirlerini artırdı. Hükümet, turizmden, sağlığa, spordan, eğitime birçok alanda tedbirini aldı. Bu kapsamda beklenen hangi karar varsa, yapılan üst düzey Corona virüs toplantısıyla sonuca erdirildi. Nisan ayının sonuna kadar Türkiye'deki büyük küçük tüm organizasyon ve toplantılar iptal edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2 ay dişimizi sıkalım" dedi. Bakan Koca, 60 yaş üstü vatandaşların da dışarıya çok çıkmaması konusunda telkinlerde bulundu.

EĞİTİME CORONA VİRÜS ENGELİ

Ara tatil öne alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart’tan itibaren bir hafta tatil edilecek. Üniversitelerin de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edildiği açıklandı. İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptı. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversiteler de tatil edilecektir. Bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler alınacak. Bir de öğrencilere ücretsiz 3GB internet hizmeti verilecek. Öğrencilere yine TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ OTOGARA AKIN ETTİ

Konya'da üniversite okuyan öğrenciler otogara akın etti. Öğrenciler bilet bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantının ardından yaptığı açıklamada, üniversitelerin de 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edileceğini kaydetti. Yapılan açıklamanın ardından Konya'da üniversite okuyan öğrenciler otogara akın etti. Kalabalık gruplar halinde otogara gelen öğrenciler memleketlerine gitmek için bilet arayışına girdi. Öğrencilerin yoğun talebi sebebiyle otobüslerde yer bulunamadığı belirtiliyor. Öte yandan bazı otobüs firmalarının talep yoğunluğuna göre ek seferler düzenleyeceği öğrenildi.

MAÇLAR DA SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Ayrıca spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alındı. Spor faaliyetlerinde böyle bir kalabalık ortamın alışmaması açısından bu kararın isabetli olduğuda vurgulandı. Yine vatandaşlara yurtdışına çıkma yasağı getirildi. Turist sayısının ise Nisan ayının sonuna kadar minimum düzeye indirilmesi kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı programlarına bir süre ara verdiği öğrenildi.

SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri