Vimeo Artık Para Kazandıracak

YouTube'un ardından dünyanın en çok kullanılan video paylaşım sitesi olan Vimeo ile artık kullanıcılar kendilerine videoalr yardımıyla gelir elde edebilecek.

Dünyanın en popüler video paylaşım sitelerinden biri olan Vimeo, SXSW etkinliği sırasında yeni servisini duyurdu. Bu duyuru ile birlikte artık Vimeo kullanıcılarının videolarını istedikleri fiyattan satabilecekleri ya da kiralayabilecekleri açıklandı.

Tabii Vimeo bu hareketi kelimenin tam anlamıyla "babasının hayrına" yapmıyor. Zira satılan ya da kiralanan her videodan Vimeo da 10 cent'lik bir kesinti yapacak.

Yeni servisten yalnızca Vimeo Pro kullanıcıları faydalanabilecek. Videolar ise ya Vimeo üzerinden ya da kullanıcıların kendi internet siteleri üzerinden kiralanıp satılabilecek.

Videonun fiyatları videonun sahipleri tarafından belirlenecek ve kimlerin satın alabileceğini de videonun sahipleri belirleyecek. Servisin hizmete girmesi ile birlikte It's Such a Beautiful Day adlı video 6 dolar ücretle satıldı. Bu da Vimeo tarihinde satılan ilk video olarak tarihe geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri