Veysel en golcüsü!

Türkcell Süper Ligde rakip filelere 24 gol atan Konyasporun en golcü oyuncusu 4 golle Veysel Cihan oldu. Roman Kratochvill, 3 gol atarken, Serhat Akın ve Bülent Bölükbaşı ise 1 gol atabildi

Türkcell Süper Ligi’nde sıkıntılı günler yaşayan temsilcimiz Konyaspor’un geride kalan 28 hafta itibariyle en golcü oyuncusu Veysel Cihan oldu. Bu sezon mücadelesiyle ayakta alkışlanan ve taraftarın “Veysel Veysel” tezahüratlarıyla bağrına bastığı tecrübeli oyuncunun Trabzonspor’a 2, Hacettepe ve Fenerbahçe’ye 1 golü bulunuyor. Takımının attığı 24 golün 4’ünde imzası bulunan Veysel’i 3’er golle Da Silva ve Kratochvill takip ediyor. Bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan ve maç başına 0,9 gol ortalaması ile oynayan yeşil-beyazlılarda Celalettin, Cihan ve Mihajlov ve Poljac’ın 2 golü bulunuyor. Konyaspor’da Erhan Albayrak, Erdal Kılıçaslan, İsmail Güldüren, Bülent Bölükbaşı, ve büyük umutlarla transfer edilen Serhat Akın’ın ise 1 golü bulunuyor. Sezon başından bu yana istikrarsız sonuçlar alan ve birçok maçta taraftarını kahreden yeşil-beyazlıların en golcü oyuncusunun 4 golle Veysel Cihan olması, Veysel’e partner olarak transfer edilen Serhat Akın ve Bülent Bölükbaşı’nın yeşil-beyazlılara ilaç olamadığını ve yeni sezon için iyi bir golcü transferine şimdiden başlaması gerektiğini işaret ediyor. Bakalım yönetim, istatistikler ışığında yeni sezonda golcü transferi için nasıl bir hareket izleyecek?

3 GOLLÜ DA SİLVA KADRO DIŞI
Serbest vuruşlarda, duran toplarda rakip takımlarının korkulu rüyası olan ve bu sezon 3 gol atan Da Silva’nın da haftalardır kadro dışı kalması da Konyaspor’da soru işareti olarak göze çarpıyor. Konyaspor’a sonradan transfer edilen Serhat Akın ve Bülent Bölükbaşı, girdiği pozisyonları değerlendiremeyip saç baş yoldurturken, Da Silva gibi bir füzecinin yedek beklemesi ve zaman zaman 18’e bile alınmaması, şaşkınlıkla karşılanıyor.
KRATOCHVİLL EN FAYDALI ARA TRANSFER
Denizlispor’da Ümit Kayıhan gözden çıkardıktan sonra Konyaspor’a transfer edilen Roman Kratochvill, yeşil-beyazlıların en faydalı transferi oldu. Yeşil-beyazlı forma ile rakip filelere 3 gol bırakan Slovak oyuncu, kritik birçok maçta attığı gollerle takımını sırtladı. Tecrübeli stoper, Konyaspor formasıyla, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Hacettepespor ağlarını havalandırdı. Kratochvill’in gol attığı karşılaşmalarda yeşil-beyazlılar Trabzonspor’u 1-0, Hacettepespor’u 2-0 yenerken evinde Gaziantepspor’a 3-2 yenildi.
KONYASPOR’UN 12 MAÇTA GOLÜ YOK
Gol yollarında bu sezon bir hayli sıkıntı çeken yeşil-beyazlılar 28 haftası geride kalan ligde tam 12 maçta rakip takım ağlarına gol gönderemedi. 2.haftada Beşiktaş deplasmanında rakibine 2-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, 9 hafta sonra Sivasspor’a 1-0 mağlup olduğu maçta golle tanışamadı. İçerde ve dışarıda bu sezon birçok maçta gol atmakta zorlanan yeşil-beyazlılar, 12,13,14 ve 15.haftaları da gol atmadan geçirdi. Konyaspor, söz konusu haftalarda Kayserispor, Bursaspor ve Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalırken, 13.haftada deplasmanda Kocaelispor’a 3-0 mağlup oldu. 17.haftada Antalyaspor’a deplasmanda 3-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, 19.haftada Beşiktaş, 22.haftada Galatasaray, 25.haftada Belediyespor, 27.haftada Gençlerbirliği maçlarında golle tanışamadı. Yeşil-beyazlılar son olarak geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Sivasspor karşısında 0-0’lık sonuca razı oldu. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri