Veteriner Odası Başkanı Sağlam: Teknoloji Destekli Hizmetler Yapacağız

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, 20-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekleri kongrede Değişim ve Gelişim Grubu olarak göreve yeniden talip olacaklarını açıkladı. BVHO Başkanı Sağlam, akıllı tahta, hizmet aracı,...

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, 20-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekleri kongrede Değişim ve Gelişim Grubu olarak göreve yeniden talip olacaklarını açıkladı. BVHO Başkanı Sağlam, akıllı tahta, hizmet aracı, interaktif eğitim salonu gibi hizmet yatırımlarına, yeni dönemde teknoloji destekli hizmetler ekleyeceklerini söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte odanın Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında basının karşısına çıkan Sinan Sağlam, Değişim ve Gelişim Grubu’nu başkan adayı olarak neden göreve talip olduklarını dile getirdi. Veteriner Hekimliğin çalışma sahaları ve istihdam alanlarını göz önüne alarak bir liste oluşturduklarını söyleyen Sağlam, mesleğe ve üyelere yaklaşımlarını dile getirerek, geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de ötekileştirici değil, birleştirici, kaynaştırıcı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti.

VETERİNER HEKİMLİĞİMLİĞİN SAYGINLIĞINI ARTIRACAĞIZ

Bugüne kadar olduğu gibi veteriner hekimliğin ve veteriner hekimlerin saygınlığının artması için mücadele vereceklerinin altını çizen BVH Başkanı Sinan Sağlam, şunları kaydetti: "Öncelikle belirtmek istiyorum ki, Bursa Veteriner Hekimler Odası, Türkiye’deki 53 oda içinde en aktif, en etkin odalardan biridir. Gerek mesleğimizi, gerek halkın sağlığını ilgilendiren her konuda sürece dâhil olmuş, görüşlerimizi, gerektiğinde tepkimizi ortaya koymuş bir odayız. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak, bir yandan, veteriner hekimliğin geliştirilmesine, meslektaşlar arasındaki dayanışmanın en üst düzeye çıkartılmasına yönelik etkin çalışmalar yürütürken, bir yandan da mesleğimizin saygınlığının artırılması için, veteriner hekimliği göz ardı eden uygulamalara, yasalara ve yönetmeliklere karşı tepkimizi ortaya koyarak, odamızın haklarını koruma çabası içinde olduk."

BORÇ BATAĞINDAKİ ODAYI DÜZLÜĞE ÇIKARDIK

Başkan Sağlam, basın toplantısında geçmiş dönemlerde yaptıkları hizmetlere de değinerek, borç batağındaki odayı bugün sıfır borca sahip bir oda haline getirdiklerini vurguladı. Kendilerinden önceki dönemlerde mali disiplinsizlik nedeniyle yaşanan sıkıntıların bugün olmadığını, düzenli denetim ve bankalar üzerinden sağlanan mali akış sayesinde odaya mali disiplin getirdiklerini savunan Sağlam, düzlüğe çıkardıkları BVHO’nun, Türk Veteriner Hekimler Birliği’ne üye odalar içinde en yüksek bilançolu odalardan biri olduğunu ifade etti. BAOB’daki yerlerinin odanın mülkü olduğunun altını çizen Sağlam, geçmiş dönemde yaptıkları hizmetleri özetle şöyle açıkladı:

"Yeni dönemle ilgili ve hedef ve projelerine de değinen BVHO Başkanı Sağlam, akıllı tahta, hizmet aracı, interaktif eğitim salonu gibi hizmet yatırımlarına, yeni dönemde teknoloji destekli hizmetler ekleyeceklerini anlattı. Veteriner hekimlerle yaptıkları bire bir görüşmeler ve anket sonuçlarına göre projeler hazırladıklarını bildiren Sağlam, yeni dönemde yaşama geçirecekleri 10 yeni proje ile üyelere çok daha etkin hizmetler sunacaklarını kaydetti. Sağlam, çoğu üyelere ücretsiz olan projeleri şöyle sıraladı: "Nakit tahsilat ile ilgili proje, NLP ve iletişim eğitimleri projesi, sokak hayvanları eylem projesi aşı kayıt ve karne-halogram uygulaması projesi, klinik hizmetleri ve sun-i tohumlama çalışmalarında, haksız rekabeti önleme projesi, kamuda çalışan veteriner hekimler ve serbest veteriner hekimler ile ilgili tanıtım ve iletişim projesi, gıda alanında mesleki izlenebilirlik ve teknolojik destek eğitim projesi, VESBA 2015 ortak öğrenci projesi, buzağı sağlığı sempozyumu, mesleki gelişim ve uygulamalı eğitim projesi."

Başkan Sağlam'ın listesinde Harun Seçkin, Dr. Aysel Gürel, Prof Dr. Mine Yakışık ve Prof. Dr. Bahri Yıldız'ın olduğu öğrenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri