Veteriner Hekimlere Arıcılık Eğitimi Verildi

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), üyeleri için arıcılık kursu düzenledi.Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde düzenlenen arıcılık kursuna, 18 kursiyer katıldı. Arıcılık konusunda teorik eğitimden geçirilen kursiyerlere, arı...

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), üyeleri için arıcılık kursu düzenledi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde düzenlenen arıcılık kursuna, 18 kursiyer katıldı. Arıcılık konusunda teorik eğitimden geçirilen kursiyerlere, arı ve kovan bakımları, kovan kontrolü, arıların beslenmesi, arı hastalıkları, arı bölme ve ana arının özellikleri konusunda bilgi verildi.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Aydın, Parazitoloji Ana Bilim Dalı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Onur Girişgin, Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç, Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Ebru Borum ve UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Mesut Ertan Güneş sunum yaptı.

BALIN KALİTESİ ARTACAK

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Türkiye’de iklim ve doğal koşulların arıcılığa oldukça elverişli olmasına rağmen bal üretiminin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Sağlam, “Bilimsel veriler ışığında yapılacak arıcılıkla, bal veriminin ve kalitesinin artması mümkün olacak. Veteriner Hekimler olarak Türk hayvancılık sektörünün gelişmesine destek vermenin yanı sıra, arıcılığın gelişmesi için de çaba gösteriyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri