Veteriner Hekim Ve Mühendislere Tüik Anketi Yaptırtılıyor İddiası

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarımsal Üretim Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında istihdam ettiği 10 bin veteriner hekim, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisine anket çalışması yaptırdığı iddia edildi. Türkiye Kamu-Sen’e...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarımsal Üretim Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında istihdam ettiği 10 bin veteriner hekim, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisine anket çalışması yaptırdığı iddia edildi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Muzaffer Genç, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, veteriner hekim ve mühendislerin asi işlerinin yanı sıra farklı işlerde istihdam edildiğini söyledi. Genç şunları kaydetti: "TARGEL’in amacı; Bakanlığın görev alanına giren konularda ziraat, su ürünleri ve gıda mühendisleri ile veteriner hekimlerin sözleşmeli olarak çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Ancak buna rağmen bakanlığın ihtiyaç duyulan yerlere personel istihdamı olarak gerçekleştirilmektedir. Kadro işlemleri gerçekleştirildikten sonra TARGEL personeli diğer kadrolu meslektaşları gibi asli ve sürekli görevlerde il ve ilçe merkezlerinde çalıştırılması zorunlu hale gelmiş olmasına rağmen bakanlık, ilgili personelin çalıştığı taşra kuruluşlarına bir tebliğ gönderdi. Personelin sözleşmeli oldukları statülerde var olduklarını varsayan bakanlık, eski köy merkezli çalışmalara devam edileceğini açıklamıştı."

VETERİNERVE MÜHENDİSLER VERİ GİRİŞ MEMURU HALİNE GELDİ

TÜİK tarafından yürütülen Tarımsal üretim Kayıt Sistemi’nin (TÜKAS) çalışmalarının da emrivaki ile TARGEL personeline yüklendiğini belirten Muzaffer Genç, "Mühendis ve veteriner hekim ünvanlı personel önce Tarımsal İşletmeleri Kayıt Altına Alma Sistemi (TİKAS) ve sonrasında TÜKAS çalışmaları ile birer veri giriş personeli, birer istatistik memuru pozisyonuna sokulmuştur. Bu arkadaşlarımız kendi asli işlerinin yanında farklı işlere yönlendirilmeleri ve asli işlerini aksatıyorlar. Veteriner hekim, tarım sayımı yapıyor, arazilerin ve hayvanların sayılması kuş varlıklarını tespit edilmesi çalışmalarını yürütüyor. Veteriner ve mühendislere anket çalışması yaptırıyorlar. TÜİK’in işini TARGEL personeline yaptırıyorlar. Ülke genelinde TARGEL bünyesinde 10 bin ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi ile veteriner hekim çalışmaktadır. TARGEL projesi kapsamında görev yapan personelin yaklaşık 10 yıldır yaşadığı sıkıntılara çözüm bulunmalı." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri