Veteranlarımız İstanbul'a hazır

Dünya’da iki kıtayı birleştiren tek maraton olan “İstanbul Maratonu”na katılacak olan Konyalı sporcular bugün İstanbul'a uçuyorlar.
Yarışlarda tam maraton koşacak olan Ahmet Dalkıran iddialı olduklarını söyledi
 
İstanbul’da, 16 Kasım Pazar günü 36.'si gerçekleştirilecek olan Vodafone İstanbul Maratonu için geri sayım başladı. Konyalı atletlerin de katılacağı yarışların heyecanlı geçmesi bekleniyor. Yarın yapılacak olan yarışlar için Konyalı 14 atlet bugün İstanbul'a gidecek. Konyalı 14 atletin 5'i İstanbul maratonunda 42 kilometre, yani tam maraton koşacak. Diğer 9 sporcu ise 15 kilometre koşacak.
İstanbul Maratonu'nda koşacak olan yarışmacılardan, ayna zamanda gazetemiz yazarı olan Ahmet Dalkıran, ikinci kez katılacakları bu yarışlardan en iyi dereceyi almak için mücadele edeceklerini belirterek, “Bizim buradaki amacımız Konya'yı uluslarası maraton'da temsil etmektir. Bu yarışlar için uzun zamandır hazırlanıyorduk. İnşallah İstanbul'dan iyi derecelerle döneriz” diye konuştu. 
 
MİLLİ STATÜYE ALINACAKLAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve bu yıl 36.’sı düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Düzenlenecek maraton hakkında yeni gelişmeleri paylaşmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un da katıldığı tanıtım toplantısına ilgi de büyük oldu. Toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bu yıl 2 saat 35 dakika altında koşan erkek maratonculara ve 2 saat 45 dakika altında koşan bayan maratoncuların tamamının milli takım sporcusu statüsü alacağını söyledi.
 
GÜMÜŞDAĞ: "İSTANBULLULARI KOŞUYA DAVET EDİYORUZ"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise, “Koşucu olamıyorsanız, koşuculara destek vermeniz çok önemli. Organizasyon anlamında Dünya’nın 5 önemli maratonundan farkımız yok. Bizim farkımız Dünya’daki örneklerinde koşuya sempati gören halkın desteğini görüyoruz. Bizde bu biraz az. Dünya’da iki kıtayı birleştiren tek maraton İstanbul Maratonu. İnanılmaz bir görsellik var. Hülya Avşar, Burcu Esmersoy ve Fettah Can’a teşekkür ediyoruz. Koşuya katılmalarını rica ettik. Onlarda katılacaklarını söyledi. Bu maratonu Avrupa’daki örneklerinden daha iyiye taşımak istiyoruz. Bütün İstanbulluları bu koşuya davet ediyoruz. Halk yürüyüşü olarak katılmak isteyenlerin sayısı 150 bini buldu. Bu sayıyı sınırlı tutuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri