Veteran takımı Romanya’da

Konya veteranlar futbol takımı Romanyanın Köstence şehrinde düzenlenecek olan Oldboys Futbol Turnuvasına katılmak için dün bu şehre gitti.

Bahri Karapınar’ın kafile başkanlığında yola çıkan Konya veteran futbol takımı 22 kişiden oluşuyor. Köstence Beledeyesi tarafından organize edilen bu turnuvada Yunanistan, Ukrayna, Romanya’nın Köstence ve Türkiye’den 3 takım mücadele edecek. İki grup halinde yapılacak turnuvada maçlar Cuma ve Cumartesi günü oynanacak.

Konuyla ilgili konuşan Konya Veteranlar Futbol Takımı kaptanı Bahri Karapınar, haziran ayında Türkiye’de yapılan turnuvaya davet ettikleri Köstence takımının kendilerini şehirlerine davet ettiğini ifade etti. Karapınar, “ Başlattığımız güzel bir uygulama ile farklı ülkelerde ve farklı şehirlerdeki insanlar tanışma ve kaynaşma fırsatı buluyoruz. Futbol sayesinde onlarla aynı dili konuşabiliyoruz. Kurduğumuz takımla Anadolu’da Konya’nın büyüklüğünü gösterdiğimiz futbol başarısı ile tescillemiş olduk. Mevlana’nın hoşgörü ve insan sevgisi felsefesi ile hareket ederek gittiğimiz yerlere bu felsefiyi götürmeye ve aşılamaya çalışıyoruz. Henüz bir dernek olmadık ama çalışmalarımız sürüyor. İlerleyen zamanlarda ise lig oluşturma çalışmaları içerisine gireceğiz federasyon ve konfederasyon oluşturarak bir veteran ligi kurmak istiyoruz. Türkiye’de bu konuda söz sahibi bir ekibiz. Konya, Antalya, Niğde’de düzenlenen turnuvalarda 1. olduk. Nevşehir ve Kayseri takımları oynadığımız maçlarda da galip gelmesini bildik. Takımımızda iyi bir arkadaşlık ve samimiyet ortamı var. Bu ortamın uzun soluklu devam etmesini istediğimiz için bu aktiviteyi geride gelen çocuklarımıza da aşılamayı düşünüyoruz. Amacımız güzel işlere imza atmak” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri