Vestel Teknoloji Akademisi, İlk Mezunlarını Verdi

Vestel genç yeteneklere yönelik Yönetici Yetiştirme Programı üçüncü ve deneyimli mühendislere yönelik Teknoloji Akademisi ilk mezunlarını verdi.

Vestel genç yeteneklere yönelik Yönetici Yetiştirme Programı üçüncü ve deneyimli mühendislere yönelik Teknoloji Akademisi ilk mezunlarını verdi. İzmir’de düzenlenen ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün katıldığı mezuniyet töreninde 59 Vestel çalışanı diploma aldı.

Üçüncü dönemini tamamlayan Vestel Yönetici Yetiştirme Programı’ndan 27, ilk dönemini tamamlayan Vestel Teknoloji Akademisi’nden de 27 çalışan mezun oldu. Her iki programda da eğitimleri Özyeğin Üniversitesi’nin akademisyenleri verdi. Diploma töreninde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, toplumsal ve ekonomik gelişme için çalışanların gelişimlerine katkıda bulunmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Hep okullar sanayi ile niye işbirliği yapmıyor diye kendime sorardım. Bizde bu yeni yeni gelişiyor. Biz bunu Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştiriyoruz. İnsansız hiçbir şey olmaz. Biz insansız uçak yapıyoruz, ama onu da insan yapıyor." dedi.

Hiçbir zaman kısa vadeli fabrika ya da işyeri kurmadıklarını dile getiren Zorlu, şöyle devam etti: "Devamlı geleceğe yönelik işler kurduk. 1980 yılında fabrikaları kurarken ‘en az yüzde 50 ihracat yapacak şekilde bu fabrikaları dizayn edin’ dedim. Bu gün tekstilde yüzde 80 ihracat yapıyoruz. Vestel’i 1994 yılında aldığımda 350 bin televizyon üretiyordu. Bugün 119 milyonuncu televizyonu üretiyoruz. Senede 10 milyon televizyon üretiyoruz. 1 milyon metre kare kapalı alan ve 30 milyon cihaz üretebilecek kapasite ile Mega Fabrikalar dizisinde yer aldık. Gençler, ileride hep hayal kurun ama hayalci olmayın. Kalkınmış ülkelere baktığımızda hep insana verilen değeri görüyoruz."

"60. YILINDA YENİ SLOGANIMIZ ‘DAHA DA İLERİ GİTMEK"

Ahmet Zorlu, grup olarak ‘ülkem, işim, ailem’ bakış açısıyla 60. yılı geride bıraktıklarını belirterek önümüzdeki süreçte Ar-Ge’ye ve tasarıma verecekleri önemle daha da ileri gideceklerini dile getirdi. Zorlu, "60 yıl boyunca olduğu gibi saygın, dürüst ve güvenilir bir kurum olarak, sadece kendi kurumumuz ve çalışanlarımız için değil, ülkemiz için, içinde yaşadığımız toplum için hep birlikte değer sağlamaya devam edeceğiz. 60. yılda yeni sloganımız ‘daha daha ileriye gitmek, daha yükseğe çıkmak, daha iyisini yapmak.’ Eğer biz yapamazsak başkaları gelir onlar satın alma yaparlar ve bizi ırgat gibi çalıştırırlar." diye konuştu.

"FATİH’E ÇİN’İN YARI FİYATINA 85 BİN AKILLI TAHTA VERDİK"

Vestel’in Türk mühendis ve işçilerinin eseri olacak ilk smart telefonu bu sene sonunda piyasaya çıkaracakları bilgisini de veren Zorlu, "Türk mühendisi ve aklı ile akıllı FATİH Projesin’e Çin’deki rakiplerimizin yarı fiyatını verdikve 85 bin akıllı tahtayı okullarımıza kurduk. 50 bin tabletimiz okullarımızda kullanılıyor. Önümüzdeki günlerde ihale var inşallah onu da alacağız. Çünkü dersimizi iyi çalışıyoruz. İnanmak işin yüzde 60’ıdır." diye konuştu. Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da Vestel’in insan kaynağının kalitesini yükseltmeye yönelik çok ciddi uygulamalar başlattığını, Özyeğin Üniversitesi ile ortaklaşa, hep konuşulan ancak zorlanılan sanayi-üniversite işbirliği anlamında en güzel örneği hayata geçirdiklerini vurguladı.

Özyeğin Üniversiesi Rektör Vekili Prof. Dr. Esra Gençtürk ise üçüncü kuşak üniversite olmayı hedeflediklerini ve bu hedefin önemli bir unsuru olan sanayi ile işbirliği anlamında Vestel’le çok önemli bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri