'Vergiler yüzde 300 artacak'

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Büyükşehir Yasasıyla yeni kalem vergilerin geleceğini belirterek, “Eski vergilerden en az yüzde 100 ile yüzde 300 arasında artan vergiler olacak” dedi.

Büyükşehir Yasasının ne getirip ne götürdüğü hiç tartışılmadan çıkartılmış bir yasa olduğunu iddia eden Ali Uzunırmak, “Türkiye iki başlı yönetime geçirilmiştir. Bu kanunun neticesinde vatandaşı ilgilendiren ekonomik yaptırımlar, sosyokültürel ve siyasi sonuçlar doğacaktır. Bunlar analiz ettiğimizde hedeflenenin ne olduğunu ve vatandaştan nelerin gizlenip gizlenmediğini ortaya koyulmuş olacaktır. Yasayla beraber Aydın'ın bütünşehir olma neticesinde yani il mücavir alanını kapsayan bir büyükşehir yapılanmasında vatandaşa ekonomik yükümlülükler gelmektedir. Bu yasa hazırlanırken iktidar milletvekili arkadaşlarımız 'büyük' kelimesinin arkasına saklanarak vatandaşı kandırmaya çalıştılar. 56 milyon insana bu kanun hükmediyor. 16 milyon insansa büyükşehir ve bütünşehir olmamış yerde yaşamalarından dolayı frklı yönetilecek. İki başlı yönetimden de kastımız budur. Bu vatandaşların ödedikleri vergilerden siyasi tercihlerine varıncaya kadar farklılık meydana gelecek. Yönetim olarak da diğer illerde il genel meclisleri olacak, valinin yetkileri farklı olacak, bütünşehir olarak tanımlanmış şehirlerde ise bu yetkiler farklı olacak. Ekonomik olarak da yeni kalem vergiler gelecek. Eski vergilerden en az yüzde 100 ile yüzde 300 arasında artan vergiler olacak" diye konuştu.

Yasayla ekonomik yükümlülüklerin önümüzdeki Mahalli İdareler, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri vatandaşa hissettirmeyecek şekilde beş sene ertelediğini savunan Uzunırmak, “Siyaseti bir şov sanatına döndürüp vatandaşı etkilemeyle sayın başbakan her şeyi halledebileceğini sanıyor. Ama öyle olmayacak. Modernleşme, bütünleşme, değişim ve dönüşüm olarak nitelendiriliyor. Belde ve belediyelerinin kapatılarak hizmetin daha iyi ve verimli olarak gideceğini iddia ediyorlar. Belediyenin mal varlıklarını ilçeye, köylerinkini ise de büyükşehir belediyesine aktaracaksınız, vatandaşa vergiler yükleyeceksiniz ve vatandaşa sormadan yaptım, oldu bitti mantığı içerisinde elinden alacaksınız. Bu nasıl bir iştir. Buralarda oturan insanlar iktidara çok güzel yaptınız, Allah razı olsun mu diyecekler" şeklinde konuştu.

Konya'da bulunan bir belediyenin bütçesi göstererek ifadelerin kullanıldığını anımsayan Uzunırmak, şunları söyledi: “Konya ile Aydın’ı karıştırmamak lazım. Aydın'daki belediyelerden bunları yapamayanlar olabilir. Ama belediyeyi kapatarak hizmet yapana neden haksızlık yapıyorlar. Konya 750 bin nüfusu var ama yüz ölçümü bir Hollanda büyüklüğünde. MHP olarak biz bu yasaya başka açılardan bakıyoruz. Sosyokültürel açıdan da kent kimlikleri ölüyor. Umurlu, Ortaklar, Bağarası gibi beldelerimiz demografik yapı açısından, insan ve para hareketleri açısından, kontrol edilebilir ve yönetilebilir bir belde olmaktan çıkacaktır. Atça ise 1867'de kurulmuş ve şehirleşmesinden nüfus artışına, ekonomik ve sosyal refah seviyesinin yüksekliğine varıncaya kadar hiçbir zaman eksiye gitmemiş”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri