Vergi Ve Suç Forumu'nda Uluslararası Kara Para Akışı İrdelenecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3.Vergi ve Suç Forumu'nun 7 Kasım Perşembe günü İstanbul'da yapılacağını açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3.Vergi ve Suç Forumu'nun 7 Kasım Perşembe günü İstanbul'da yapılacağını açıkladı. Forumda, kara para, vergi kaçakçılığı ve diğer mali suçlarda uluslararası ve kurumlararası işbirliği için stratejiler belirlenecek.

Kurumdan yapılan açıklamada, 7 Kasım’da yapılacak olan Vergi ve Suç Forumu hakkında bilgi verildi. Forumun, ülkeleri mali suçla mücadelede bütüncül devlet yaklaşımını benimsemeleri konusunda teşvik etmek üzere OECD tarafından 2011 yılında başlatıldığının altı çizilen açıklamada, forumun farklı alan ve devlet idarelerinden deneyimli politika yapıcıları ve uzmanları, ayrıca mali suçlarla her şekliyle mücadele etme sorumluluğunu birlikte taşıyan uluslararası örgütleri, disiplinleri ve ulusal sınırları aşan öncelikli konuları tartışmak üzere bir araya getirdiği ifade edildi.

G20 Liderleri Zirvesi’nin 2012 yılında Oslo Diyaloğu’nun kara para ile mücadelede kurumlar arası işbirliğini geliştirme çalışmalarını memnuniyetle karşıladığına da dikkat çeken kurumun açıklamasında, 2013 yılında, G20 Liderleri sınır ötesi vergi kaçırma, kara para aklama, terörizmin finansmanı, yolsuzluk ve uyuşturucu trafiği ile mücadelenin önemini onaylayarak, gelişmekte olan ülkelerin bu konularla ilgili çalışmaların semerelerini alacaklarını garanti ettiğine işaret etti.

ELE ALINACAK KONULAR

Basına açık olarak gerçekleştirilecek olan 3. Vergi ve Suç Forumu, Perşembe Günü The Grand Tarabya Otelinde saat: 09:00’da başlayacak. Katılımcılar tarafından aşağıdaki konular ele alınacak:

"- Kurumlararası işbirliğini geliştirecek stratejileri, uluslararası işbirliğinin önündeki engellerin kaldırılması ve suç gelirlerinin tazmininin iyileştirilmesi dâhil olmak üzere ulusal ve uluslararası seviyede mali suçlarla mücadelede bütüncül hükümet yaklaşımı uygulamasının stratejik, örgütsel ve uygulamaya yönelik tarafları.

- Kara para ile mücadelede sorumlu olan idareler için dijital para birimlerinde büyüme, yasal olmayan sigara ticareti, vergi suçları ile mücadelede Şüpheli İşlem Raporlarının kullanımı, balıkçılık sektöründe suç ile mücadelede stratejiler ve verginin rüşvet ve yolsuzlukla mücadeledeki yeri gibi temel güncel ve belirmekte olan öncelikler.

- Kara para akışının kendilerini kıt kaynaklardan mahrum bırakmaya devam etmesi sonucunda gelişmekte olan ülkelerin karşılaşmakta oldukları belli başlı güçlükler ve gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin birlikte çalışarak tüm ülkelerin çıkarları doğrultusunda bu güçlükleri nasıl tespit edecekleri.

- Vergi Suçları ve Diğer Mali Suçlar ile Mücadelede Kurumlararası Etkin İşbirliği raporunun ikinci baskısı, Vergi Uygulayıcıları ve Vergi Denetçileri için Rüşvet ve Yolsuzluk Rehberi Farkındalık El Kitabı yeni hali, Balıkçılık Sektöründe Vergi Suçu raporu, 2012 yılında ikinci Vergi ve Suç Forumu`nda başlatılan Vergi Sucu Müfettişleri için Kapasite Geliştirme Programı ve Gelişmekte Olan Ülkelerden Yasal Olmayan Mali Akımlar: OECD Cevaplarının Ölçülmesi raporu dâhil olmak üzere, OECD’nin vergi suçu ve diğer mali suçlarla mücadelede güncel çalışmaları.”


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri