Vergi Tahsilatında Üçüncü Olan Balıkesir'e Bakan Şimşek'ten Teşekkür Belgesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılında 1 milyar 52 milyon lira vergi toplayarak yüzde 92 oranını yakalayan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit'e teşekkür belgesi gönderdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılında 1 milyar 52 milyon lira vergi toplayarak yüzde 92 oranını yakalayan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit'e teşekkür belgesi gönderdi. Türkiye'deki 30 vergi dairesi başkanlığı arasında 3. sırayı alan Yiğit'e ödülünü, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan verdi.

Balıkesir Vergi Dairesi, geçtiğimiz yıl vergi tahsilâtını yüzde 92'ye çıkartarak, Türkiye'deki 30 vergi dairesi arasında 3. oldu. Bu başarı nedeniyle Maliye Bakanı Şimşek, 1 milyar 52 milyon lira vergi toplayan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Yiğit'i teşekkür belgesi ile onurlandırdı. Başkan Yiğit, belgesini Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan'ın elinden aldı.

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Yiğit, kurumda görev yapan tüm personelin 'Borç taze iken tahsil edilir' anlayışıyla görev yaptığını ve mükelleflere borç tebliğini kısa sürede ileterek başarının sağlandığını söyledi. Gelir idaresi başkanının önerisiyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ödüllendirilmenin çok onur verici olduğunu ifade eden Yiğit, "Başta vergi dairesi müdürü arkadaşlarım olmak üzere, kapı girişindeki güvenlik görevlileri ve birim sorumlularımıza kadar her kademedeki arkadaşlarımız çok özverili çalıştı. Bu belge şahsımın değil, hepimizin. Çalışmalarımızda çeşitli zorluklarla karşılaştık. Bazı arkadaşlarımızın direnç göstermeleri oldu. Değişikliklere uyum sağlayamayanlar oldu. Azimle, gayretle, kalıplaşmış sistemin dışına çıkmayı arkadaşlarımıza inandırabildik." dedi.

"BORÇ TAZE İKEN TAHSİL EDİLİR"

Önceki yıllarda 2-3 yılda düzenlenebilen ve tebliğ edilen ödeme emirlerini bin lirayı aşan borçlar için vadeden itibaren 5 gün içinde tebliğin yapıldığına dikkat çeken Hasan Yiğit, "Yapmaya da devam ediyoruz. Bu sayede borçlu mükelleflere anında ulaşıyoruz hem de posta pulu ödemelerinden tasarruf yapmış oluyoruz. Postaya verdiğimiz tebliğ ödeme emirleri tebliğinde, tebliğ edilme oranı yüzde 60-70 iken memurlarımız vasıtasıyla tebliğde bu oran yüzde 98'e çıktı. Hızlandırılmış tebliğ sayesinde kamu alacağı da bir an önce hazineye intikal etmiş oluyor. Bütün personelimiz şu bilinçle çalışıyor. Borç taze iken tahsil edilir." diye konuştu.

Kurumda uygulanan fazla mesailerin geri getirilmesini isteyen Yiğit, şöyle devam etti: "Kaldırılan fazla mesailerin tekrar uygulanması halinde ödenen fazla mesai ücretleri fazlasıyla iş üretilecek ve fazla mesai ücretlerinin büyük bölümü posta pulu tasarrufundan karşılanacak. Çalışanlarımız ve bizler bunun teminatıyız. Gelir idaresi başkan yardımcımızdan isteğimiz fazla mesailerin tekrar uygulanması için bir an önce yetkililerin ikna edilmesidir. Velinimetimiz vergi mükellefleri de bu süreçte bizlere yardımcı oldular. Bütün mükelleflere eşit davranarak, ikna edici, güler yüzlü, şeffaf yaklaşmamız sonucu idaremizi sevdirmeyi başardık. Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimize de ayrıca teşekkür ediyorum."

"BU YIL 317 MİLYAR VERGİ TAHSİLÂTI HEDEFLENİYOR"

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Candan ise Balıkesir'in 2012'de vergi tahsilâtında çarpıcı bir başarıya imza attığını bildirdi. 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9.8 oranında tahsilat artışı sağlandığına işaret eden Candan, "Geçen yıl 278 milyar 751 milyon lira vergi tahsilatı yapılmıştır. Hedefimiz, bu rakamı bu yıl 317 milyar 950 milyon liraya çıkararak bütçe hedeflerini yakalamaktır. Bu başarılı performansımızda Balıkesir'in katkısına baktığımızda çarpıcı bir başarı görmekteyiz. Balıkesir, 2012 yılında 1 milyar 52 milyon lira cari tahsilât yaparak 30 vergi dairesi başkanlığı arasında 3. sırayı almıştır. Tahsilât tahakkuk oranı ise yüzde 92'dir. Bu başarının 2013'de de süreceğine inancımız tam. Balıkesir'den bu yıl 1 milyar 269 milyon 607 bin lira vergi tahsilâtı beklemekteyiz." şeklinde konuştu.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri