Vergi reformunda ilerlenme sağlanamadı

Büro Emekçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Ali Ülkümen, maliye çalışanları ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, sorunlarını gündeme getirdi.

Ülkümen, yürürlüğe konulan, ‘Vergide Reform’ kanununun yürürlüğe girmesinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen uygun bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi.

Ülkümen, “Maliye Bakanlığında görev yapan emekçilerin ekonomik, özlük ve sosyal sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz” dedi.
Maliye emekçilerini yok sayan, onları görmezden gelen ve onların sorunlarını çözmeyen bir yapılanmaya karşı tüm maliye emekçilerini birlikte mücadele etmeye çağıran Ülkümen, “Bize rağmen ve bizi görmezden gelen bir yeniden yapılanmaya karşı mücadelemiz devam edecek. Mücadelede, bu kuruma emek vermiş kadınlar ve erkekler, yaşlılar ve gençler, memurlar, şefler, uzmanlar ve uzman olmayanlar, müdürler, müdür yardımcıları ve denetmenler olarak birlikte olacağımızı bildiriyor, sorunların çözümünün Mücadeleden geçtiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” diye konuştu.
Bugün Türkiye'nin dört bir yanında Vergi Dairesi Başkanlıkları ve İl Defterdarlıkları önünde sorunlarını dile getirdiklerini de dile getiren Ülkümen, “Maliye emekçileri olarak ifade ediyoruz. Bizi bölerek, kendi içinde tartıştırarak yürürlüğe sokmaya çalışacağınız her türlü olumsuz yasal düzenleme girişimlerine karşı bir arada Mücadele edeceğiz. Bizim taleplerimiz, Eşit işe eşit ücret verilmesi ve aradaki farkın ortadan kaldırılması. Ek Ücretlerimizin arttırılması, eşitlikçi ve adaletli bir biçimde yeniden düzenlenmesi ve emekli aylıklarımıza eklenmesinin sağlanması. Maliye Bakanlığına bağlı muhasebe birimlerinde başlatılan, başka kamu kurum ve kuruluşlarına görevlendirme ve benzeri tasfiye politikalarına son verilmesi” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri