Vergi mükelleflerine kritik uyarı! 1 aydan daha az zaman kaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programlarında en önemli unsurlardan birinin kayıt dışılık ile mücadele, vergide adalet ve etkinliği sağlamak olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programlarında en önemli unsurlardan birinin kayıt dışılık ile mücadele, vergide adalet ve etkinliği sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda birçok düzenlemeler yaptıklarını aktaran Şimşek, "Vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmayı sürdürüyoruz. Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listelerinin açıklanması yönünde talimat verdik. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında mükellef bilgilerini içeren listelerin yayımlanacağını duyurdu.

İKİ FARKLI LİSTE PAYLAŞILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilgili mevzuat çerçevesinde düzenlenecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile konuya dair usul ve esasların netleştirileceğini belirterek, iki farklı liste açıklayacaklarını söyledi.

Açıklamanın devamında Şimşek, borçlu olanlara ilişkin birinci listede, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla vadesi geçmiş olup 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ödenmeyen vergi ve cezaları bulunan borçlular yer alacağını, İkinci listede ise, tarhiyatları 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen tüm mükelleflerin (borçlu olup olmamalarına bakılmaksızın) vergi ve ceza durumları ilan edileceğini ifade etti.

EYLÜL AYININ SONUNA KADAR MÜHLET

Vergi Usul Kanunu kapsamında vergi borçlarını ödemeyen mükelleflerin isimlerinin kamuoyuna açıklanacağı yönündeki uyarıda bulunan Şimşek, mükelleflere eylül sonuna kadar ödeme yapmaları için süre tanıdı.

Öte yandan Bakan Şimşek, söz konusu düzenlemeyle, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerde deprem tarihi itibarıyla gelir ve kurumlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunanların kesinleşmiş veya vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalara ilişkin borçlarının açıklanmayacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri