Vergi borcuna af yok

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, mükellefleri vergi borçları af edilecek diye bir beklenti içerisinde olmamaları yönünde uyardı. Aksöz, Bakanlık gündeminde affın olmadığını bildirdi
Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Konya Vergi Dairesi’nin gerçekleştirdiği 8. Değerlendirme Toplantısı oda binasında gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı İsmail Turan, toplantıların amacına ulaştığını, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla mali müşavirlerin ve mükelleflerin sorunlarını en aza indirdiklerini belirtti.
Sorunsuz çalışmanın her iki kurumun da menfaatine olan bir durum olduğunu söyleyen Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz de bunu sağlamak için mevzuatlardaki değişiklikleri serbest muhasebeciler ve mali müşavirler aracılığı ile mükelleflere ulaştırdıklarını bildirdi.
HURDA ARAÇLARDA VERGİ AFFI UZATILDI
Mükellefleri ilgilendiren farklı konularda bilgi veren Sıtkı Aksöz, bir buçuk yıl önce hurda yasasının uygulamaya konulduğunu ve Konya genelinde 5 bin 121 aracın bu uygulamadan yararlandığını belirterek, “19 milyon 2 bin 850 bin TL’lik vergi alacağından bu şekilde vazgeçildi. Bu uygulama kapsamı genişletilerek Aralık ayına kadar uzatıldı. Yaklaşık 27 bin araç bu uygulamadan yararlanabilecek. 1985 ve öncesi modellerdeki bütün kamyonlar hurdaya ayrılabilecek. Bu kapsamda 50 bin aracın hurdaya çıkarılması hedefleniyor” dedi.
VERGİ BORCU OLAN DA YURT DIŞINA ÇIKABİLECEK
12 Eylül’de yapılan referandumdan evet oyu çıkması ile 120 bin TL ve üzerinde vergi borcu olanların yurt dışına çıkmalarının engellenmesi konusunun yeniden düzenleneceğini söyleyen Sıtkı Aksöz, “Uyum yasaları ile 3 bin 669 kişi hakkındaki bu seyahat kısıtlaması kaldırılacak” dedi. Son dönemdeki af tartışmalarına da değinen Aksöz, Bakanlığın karar verdiği bir vergi affının söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Mükelleflerimiz nasıl olsa af gelecek düşüncesiyle vergi borçlarını ötelemesin. Sonra zararını kendileri çeker. Çünkü vergi borçlarına af getirilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yapılacak olsa dahi yeni borçlar için kesinlikle yapılmaz. Geçmiş yıllara ilişkin yapılandırma yapılır” dedi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri