Veresiyeden Bıkan Tamirci: Yan Yattı Çamura Battı Gibi Nedenler Geçersizdir

Aydın'ın Umurlu Mahallesi'nde 20 yıldır elektronik cihaz tamirciliği yapan Hasan Tosun (43), alacaklarını tahsil edemeyince ilginç bir yönteme başvurdu. Veresiye olmadan iş yapamayacaklarını belirterek, en aza indirmek için işyerine “Veresiye...

Aydın'ın Umurlu Mahallesi'nde 20 yıldır elektronik cihaz tamirciliği yapan Hasan Tosun (43), alacaklarını tahsil edemeyince ilginç bir yönteme başvurdu. Veresiye olmadan iş yapamayacaklarını belirterek, en aza indirmek için işyerine “Veresiye yoktur” yazısı asan Tosun, “Sildiklerimiz hariç alacağımız çok.” dedi.

Tamirciliğin eskisi gibi olmadığını, insanların tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih ettiklerini belirten elektronik ustası Tosun, “Toplumumuz tüketim toplumu oldu. Eskiden elektronik eşyalar değerliydi. Tamir ettirilir, yeniden kullanılırdı. Şimdi tamir ettirilmiyor. Elektronik eşyaların çoğu kalitesiz. İnsanlar, tamir yapmaktansa yenisini alıyorlar. Burada yaptığımız ufak tefek işlerle idare ediyoruz. Onun da çoğu veresiye. İşe gidiyoruz, 'sonra' diyorlar, biz de tamam diyoruz. Gelecek diye bekliyoruz. Alacaklarımız çoğalınca bu yazıyı astık. Alacaklarımızdan vazgeçtiklerimiz de çok. Veresiye iş yapıyoruz. Yarısı geliyor, yarısı gelmiyor. Veresiye olmazsa da iş yapamayız. Batan da var. Verdiğimiz ürünlerle ilgili sıkıntı oldu mu o zaman dükkana geliyorlar. Alacağımızın bir kısmını alabiyoruz.” dedi.

Hasan Tosun, dükkanına şuyasıyı astı: “Yarın gelirim, sonra uğrarım, haftaya gelirim, arkadaşla gönderiyorum, maaşı alınca getircem, bi ara geçerken veririm, bozuğum yok, kredi kartım evde kaldı, yana yattı çamura battı gibi nedenler iş yerimizde geçersizdir. Veresiye yoktur.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri