Venezuelalılar, Chavez İçin Zafer Bayramı Kutluyor

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela’nın efsanevi lideri Hugo Chavez’in sevenleri, Eylül ayının ikinci haftası ve 7 Ekimi ‘Sosyalizmin Zaferi’ olarak kutluyor.

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela’nın efsanevi lideri Hugo Chavez’in sevenleri, Eylül ayının ikinci haftası ve 7 Ekimi ‘Sosyalizmin Zaferi’ olarak kutluyor.

Kırmızı t-shirt ve şapka giyen Chavez taraftarları, Venezuela’nın başkenti Caracas’ta sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklara akın etti. Yağmura rağmen binlerce kişi, La Hollada sokaklarını doldurdu.

Bayan bir Chavez hayranı, "Biz Chavez’i gerçekten unutmuyoruz. O bizlerle birlikte, o bizim için çok önemli biri. Bu gün sokaklara döküldük. Amacımız ise hafızaları tazelemek. Kumandanımızın zaferini kutluyoruz. Bu günden ne kadar memnun olsak da kalbimizde hala bir acı var. Bu gün biz Venezuelalılar için çok önemli bir gün çünkü bizlere her şeyi Chavez öğretti. Gerektiğinde en iyi şekilde bizlere ustalık, ögretmenlik etmiştir. Ben misyoner bir kadınım. Her gün her gece kumandanımız Chavez’i vatanımız için anlatıyorum." dedi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte katılımcılara ücretsiz gıda malzemesi ve tavuk eti dağıtıldı. Chavez’i unutmadıklarını ve onu çok özlediklerini sık sık tekrar eden katılımcılar, yöresel müzik eşliğinde dans ederek, zafer bayramını kutladılar.

Eylül 2012 seçimlerini kazanarak yeniden başkan seçilen Hugo Chavez, seçim kampanyaları süresince kanserle mücadelesine rağmen miting alanlarına inmiş ve halkıyla vedalaşırcasına bir konuşma yapmıştı.

Başkent Caracas’ta düzenlenen zafer bayramına Devlet Başkanı Nikolas Maduro da katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri