Velilerin 5,5 yaş kaygısı

5,5 yaşına gelen çocukların ilkokula başlayacak olması bazı velileri kaygılandırıyor.

5,5 yaşına gelen çocukların ilkokula başlayacak olması bazı velileri kaygılandırıyor. Çocuklarını okula göndermek istemeyen doktor raporu alıyor. Konya'da 250 veli çocuğuna doktor raporu aldı.

2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk dönemi birinci sınıf öğrencileri için başladı. 60-66 aylık çocuklar, velilerinin isteğine bağlı olarak okula giderken, 66 aydan daha büyük olan çocukların kayıtları ise otomatik olarak yapıldı. Bazı veliler, çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yeterli olmadığını düşünerek doktora gidip rapor alıyor ve çocuklarının okula gidemeyecek durumda olduklarını kanıtlayarak okul kaydını sildirebiliyor.

Bazı veliler çocuklarının küçük yaşta okula başlamasından memnuniyet duyarken, bazıları ise daha kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek kadar küçük olan çocuklarının okula gidemeyecek durumda olduğunu belirtiyor. Bu düşünceye sahip olan veliler ise Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne giderek, çocuklarının okula gidemeyecek durumda olduklarını raporla belgeliyor. Daha sonra okul kayıtları siliniyor.

Konya'da toplamda birinci sınıfa kaydı yapılan çocukların sadece yüzde 1'lik bir kısmının bu şekilde rapor aldığını söyleyen Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ahmet Tekin, çocuğun kemik yaşına, psikolojik durumuna, fizyolojik gelişimine ve el becerilerine bakılarak bir rapor düzenlendiğini, bunda ailenin tercihinin de etken olduğunu söyledi. Uzman Dr. Ahmet Tekin muayene sürecini anlatarak, “Veli, çocuğunun okula gitmek için uygun olmadığını belirterek hastanemize geliyor. Biz de bu durumu tespit etmek için önce bir görüşme yapıyoruz. Çocukla konuşuyoruz. Psikolojik durumunu gözlemliyoruz. Kişisel gelişimin ne boyutta olduğuna bakıyoruz. Daha sonra çocuk hastalıkları uzmanı olan arkadaşlarımız çocuğun el becerilerine, kendi yetilerini kulllanabilme becerilerine bakıyor. Veli de burada muayenenin bir parçası oluyor. Veli eğer tüm şartlar olumlu görünse bile çocuğunun okula gitmesini istemiyorsa bu durum da değerlendiriliyor. Çünkü bu yaştaki çocuklarda altına kaçırma, aileden bağımsız kalamama gibi durumlar görülebiliyor. Dolayısı ile ailenin görüşü de bu muayene sürecinin bir parçası oluyor. Çıkan sonuçlara göre rapor düzenleniyor” ifadelerini kullandı.

250 VELİ RAPOR İÇİN BAŞVURDU

Konya'da ilkokul birinci sınıfa başlayacak çocukların sadece yüzde 1'lik kısmının, ortalama olarak 250 kişinin rapor almak için başvuruda bulunduğunu dile getiren Başhekim Adnan Tekin, “Daha önceki yıllarda bazı veliler çocuklarının okula erken başlamasını istiyordu. Şimdi bu düzenleme ile onlara kapı açılmış oldu. Zaten çocuklar bu dönemde hızlı bir fiziksel gelişim sürecine giriyor” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri