Velilerden Tütüncü'ye Tepki: Başkan, Çocuklarımız Bonzai Mi Kullansın İstiyor?

Antalya’da Kepez Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla kapatılmak istenen eğitim merkezlerine sahip çıkan vatandaşlar, belediye binası önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yle görüşüp,...

Antalya’da Kepez Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla kapatılmak istenen eğitim merkezlerine sahip çıkan vatandaşlar, belediye binası önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yle görüşüp, konuyla ilgili açıklama yapılmasını istedi ancak, başkanın bina dışında olduğu ifade edilerek görüşme talebi kabul edilmedi. Aileler çocuklarının gelişimine her yönden katkıda bulunan okuma salonlarının, eğitim merkezlerinin kapatılmasına karşı olduklarını anlatırken, çocuklarının uyuşturucu ve terörden koruyan bu merkezlerinin kapanmasıyla çocuklarının geleceğini tehlikeye düşeceğini söylüyor. Kaygılarını dile getiren vatandaşlar Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye "Başkan çocuklarımız bonzai mi kullansın istiyor, dağa mı çıksınlar?" diye sistemde bulundu.

Çocuğu söz konusu kurumlara giden Dudu Akgün "Çocuklarımız bozai mi içsinler, dağa mı çıksınlar, biz başkana Hamle-Der’leri kapatsın diye mi oy verdik." diye tepkisini dile getirdi. Mahallerinde hizmet veren binanın daha önce yıkık dökük bir yer olduğunu anlatan Akgün, "Şimdi herkese hizmet veriyor. Bir dünya öğrenci okuyor orda. Çocuklarının hem eğitim hem de ahlak yönünden gelişti." dedi. Bir başka dertli anne Ayşe Sert ise gözyaşları içinde "Burada benim yedi torunum okudu. Hepsi okullarını başarıyla bitirdi. Hakan beye söylüyorum burayı kapatmasın. Biz sonuna kadar Hamle-Der’in arkasındayız. Kumar yerlerini kapatsınlar, içki yerlerini kapatsınlar, geçimleri bozuldu bu yüzden benim çocuklarımın. Bura kapandı mı çocuklarımız bataklıklara düşecek. Böyle olacağını bilsek ona hiç oy vermezdik. Elimiz kopsun." ifadelerini kullandı.

"BATAKLIĞA DÜŞECEK ÇOCUKLARIN VEBALİ ÜZERİNİZE OLUR"

Belediyenin her yayınladığı bültenlerde Hamle'nin hizmetlerine yer verdiği için çocuğunu bu kurumlara gönderdiğini ifade eden Ali Turut isimli veli de "Ben bir vatandaş olarak şunu merak ediyorum: Bu vatanın evlatları parklarda uyuşturucu, eroin esrar kullanıyor. Her türlü rezillik var orada. Bu kapanan kurumlardan hizmet alan çocuklardan 1 tanesi o bataklığa düşerse bunun vebalini sorumluluğunu acaba “kapansın” diye imza atan yetkililer verebilecek mi? Ben Hakan Tütüncü’yü hep hizmetle andım hizmetle tanıdım. Kendisine sesleniyorum. Siz Hendek Belediye Başkanı değilsiniz. Siz bizim gönlümüzdeki başkansınız. Öyle de kalmanızı istiyorum. Burada yüzlerce çocuk okuyor. Bunun vebalini kimse kaldıramaz." dedi.

Kepez Belediye Meclisi’nin kararına tepki gösteren Turut, "Ben devlet okullarındaki öğretmenleri kınamak için söylemiyorum. Ben çocuğum yıllardır devlet okuluna gidiyor; ama bir tane öğretmen gelip, sizin çocuğunuz neyi seviyor neyi sevmiyor diye sormadı. Ama bu insanlar o kadar yakın ilgi gösteriyor ki çocuğumdaki değişim ve gelişimi her geçen gün daha iyi görüyorum." şeklinde konuştu.

Fahriye İmalı isimli veli ise bu karara onay verenlerin hem kendilerini hem de çocuklarını mağdur ettiğini ifade etti. Konunun gerekçesini anlamakta güçlük çektiğini anlatan veli, "Eğerki bir hata bir haksızlık, bir adaletsizlik veya uygunsuz davranış olduysa bize de söylesinler. Biz buralardan yanlış bir davranış görmedik, çocuklarımızın hem maddi manevi ilerlemesini gördük. Biz Hamle-Der’in arkasındayız, kapatılmasını istemiyoruz. Bu karara imza atanlardan bu konuyla ilgili bir sonuç alana kadar hakkımızı alacağız." ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE 2 BİN ÖĞRENCİYE DAHA SAHİP ÇIKSIN, ALKIŞ ALSIN"

Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Hamle-Der)Başkan Yardımcısı Ali Dil, derneğin çalışmaları ve yaşanan süreçle ilgili bilgiler verdi. Derneğin 6 yılda 14 bine yakın öğrenciye hizmet ettiğini açıklayan Dil, bu hizmetlerin yardımsever iş adamlarının desteği sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Dil, “2013-2014 eğitim-öğretim sezonunda 850 öğrencimizin tamamı tercihli okulları kazanmıştır. Hali hazırda da 10 şubede maddi durumu yetersiz 2 bini aşkın çocuğa hizmet veriliyor.” dedi.

Derneğin çocukların eğitimine destek vermek, sosyal, kültürel ve manevi değerlerine katkıda bulunmayı amaçladığını aktaran Dil, yaptıkları her türlü etkinlik ve faaliyette ailelerin ve çocukların topluma kazandırılmasını hedeflediklerini belirtti. Dil, "Suçun ve uyuşturucunun kol gezdiği bu muhitlerdeki çalışmalarımız eski valimiz Ahmet Altıparmak ve diğer valilerimiz, şu an ki Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şu an bu karara imza atan Hakan Tütüncü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi AKP, MHP ve CHP milletvekilleri tarafından övgü gördü." diye konuştu.

Kapatma kararının siyasi bir linç kampanyası olduğuna değinen Dil, "Her yıl gönüllü işadamlarının yüz binlerce liralık bir maliyetin altına sokan böylesine devasa bir sosyal sorumluluk projesine engel olmak ne sosyal belediyeciliğe ne de insanlığa yakışır.” ifadelerini kullandı. Belediyenin bundan sonra aynı bina da kendilerinin hizmet vermek istiyor olmasını geçerli bir mazeret olmadığının altını çizen Dil, “Belediye yapacaksa böyle bir proje, onlar da 2 bin öğrenciye daha sahip çıkabilirler. Bu sayede 4 bin öğrenci ve ailesi için çabalamış oluruz. Tütüncü'nün 2 bin fakir öğrenciye sahip çıkacak olması büyük alkış alır. Mevcut 2 bin öğrencinin bir ay içerisinde kapı önüne konulması ise vicdanları yaralar." açıklamasında bulundu.

Emniyet raporlarının Hamle-Der'in hizmet verdiği muhitlerdeki suç oranlarını azaldığını ortaya koyduğunu aktaran Dil, yaptıkları protokole göre 10 yıllık bir yatırım planı hazırladıklarını, ancak protokolün 4 yıl erken bitirilmesinden dolayı maddi kayıplarının da oluştuğunu sözlerine ekledi. Vatandaşların eylemine Antalya Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Sıtkı Soydal da destek verdi. Yapılan açıklamarın ardından vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri