Velilerden Teog Düzenlemesine Protesto

Şanlıurfa’da ilköğretimin ortaokula dönüşmesi neticesinde uzak bir okula nakledilen birinci kademe öğrencilerin velileri, ilk ders gününde okulu protesto etti. İlk ders, öğretmen tarafından değil, esnaf bir veli tarafından gerçekleştirildi....

Şanlıurfa’da ilköğretimin ortaokula dönüşmesi neticesinde uzak bir okula nakledilen birinci kademe öğrencilerin velileri, ilk ders gününde okulu protesto etti. İlk ders, öğretmen tarafından değil, esnaf bir veli tarafından gerçekleştirildi. Veli, sorun devam ettiği müddetçe her gün okul önünde kendileri eğitim vereceklerini söyledi.

TEOG yerleştirmeleri ile sorunların zirveye ulaştığı eğitimde, ilk ders zili sancılı başladı. Şanlıurfa'da merkezi ilçe Haliliye’de ortaokula dönüşen Şanlıurfa Müslüm Güle İlköğretim Okulu'nun ilk kademesinde okuyan öğrenciler, Akşemsettin İlköğretim Okulu'na nakledildi. Mahalleye uzak ve yol sorunu olan okula öğrencilerini göndermeyeceğini söyleyen veliler, eski okul önünde eylem yaptı. Eski okulu önünde toplanan öğrencilere esnaf bir veli tarafından ders verildi.

Burada açıklama yapan Remziye Özer isimli veli, okulun uzak ve dağlık bir bölgede olmasından yakındı. “Bu küçücük çocuklar nasıl o okula gitsin?” diye soran Özer, “Okulun şartları çok kütü. Servisi yok, kantini yok. Çocuklarım okula gitmesin mi? Bir çare bulunsun.” dedi.

MİLLETVEKİLİ'NDEN VELİYE: AKLINIZ YOK MU, BAŞKA OKULA GÖNDERİN

Mehmet Aslan isimli bir veli ise milletvekillerinin TEOG sisteminden haberlerinin olmadığını ifade ederek milletvekillerinin milleti temsil etmediğini söyledi. Tüm milletvekillerini aradıklarını, kiminin telefonu yüzüne kapattığını, kiminin ise hakaret ettiğini ileri süren Aslan, AKP’li milletvekili Yahya Akman ile yaptığı görüşmede aralarında geçen diyaloğu anlattı. Aslan şöyle konuştu: "Milletvekili seçmiş, meclise göndermişiz. Bizi temsil ediyor. İsim de vereyim Yahya Akman. Bana verdiği cevap; ‘Akıl yok mu sizde? Çocuklarınızı başka okula gönderin.’ Milletvekili olmuş ama okulların MEB sistemi üzerinden kayıt yaptırdığını bilmiyor. Telefonu yüzümüze kapatan milletvekilleri oldu."

Çocuklarını okula göndermeyeceklerini dile getiren Aslan, şov olsun diye eylem yapmadıklarını, seslerini hükümete duyuramadıkları için eylem yaptıklarını aktardı. CİHAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri