Veliler sınavda ter döktü

Eğitimci Yazarı M. Emin Karabacak'ın "Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu" adlı kitabını okuyan Karatay Mustafa Aydın İlkokulu velileri, çocuklarının sıralarında bu kitaptan sınav oldu.

Sınavda velilere bu kitaptan 50 soru yöneltildi. Test usulü sınava giren veliler, öğrenciliğin heyecanını  tekrar yaşadılar. Dereceye giren veliler için ödül töreni, Karatay Mustafa Aydın İlkokulu konferans solunda yapıldı. Sunuculuğunu Müdür Yardımcısı Serkan Tetik’in yaptığı ödül töreninde açılış konuşması yapan Okul Müdürü Ziya Dağlı, “Bu süreçte öncelikle nazik davetimizi kırmayan Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altıntaş’a, Karatay Eğitim Birsen İlçe Başkanı Vedat AY’a, Karatay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ethem Gülcü’ye, Karatay Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu Müdürü Yıldıray Averi’ye, Karatay Akçeşme İlkokulu Müdürü Bekir Doğan’a, Ekip42 İl Milli Eğitim ekibine, okul Ekip42 ekibine, öğretmenlerimize, velilerimize ve Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak’a şükranlarımı sunarım” dedi.

GERÇEK EĞİTİM AİLEDE BAŞLIYOR

Okul Müdürü Ziya Dağlı, “Malum eğitim ailede başlar. Eğitimde veli desteği hissetmemiz bizi hep güçlü kılmıştır. Onun içinde velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere duyarlılıklarımızı artırma adına kitap okuma yarışması düzenledik. Amacımız yarışmak değil. Amacımız hem okuma alışkanlığımızı pekiştirmek hem de bilgi dağarcığımıza yeni bilgililer katabilmektir.  En önemlisi de bilinçli anne baba olabilmektir” dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altıntaş da ödül törenindeki teşekkür konuşmalarında: “Rabbimizin ilk emri “Oku” olduğunu biliyoruz. Peygamber Efendimizin “Beşikten mezara kadar ilim öğrenin.” derken öğrenmenin de okumadan geçtiğini biliyoruz. Okumak gerekiyor çünkü okumak insan hafızasını geliştiriyor.  Ayrıca hafızayı güçlendirerek olaylar arasında mantıksal ilişkiler kurmamızı sağlıyor. Bugün gelişmiş ülkelerin kitap okuma oranlarını incelediğimizde, onların neden gelişmiş olduğunu daha iyi anlıyoruz. Gelişmiş ülkelerde okuma oranı yüksek olması, gelişmemiş ülkelerde ise kişi başına düşen kitap sayısı veya okunma oranının çok düşük olduğunu görüyoruz. Başarılı çocukları geri planına baktığımızda kitap okuyan anne babalar olduğunu görürüz. Çünkü evde kitapla haşir neşir olan anne babaların çocukları da onları model alacaklarında okuyacaktır” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA ROL MODEL OLMALIYIZ

Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak da teşekkür konuşmasında sonra  “Geleceğimiz olan çocukları eğitirken kulaktan değil gözden eğitilmelidir. Çocukları ahlakını bozan haram lokma ve bedduadan, çocukların sorumluluk ve güven duygusunu olumsuz etkileyecek yüksek beklentilerden, nasihat eğitiminden daha çok hal eğitimine bunun içinde rol model olunması gerekiyor” diye konuştu.  Yine Karabacak’ın çocukların okul başarısını artırmada anne babalara düşen görevler hakkında verdiği bilgiler veliler tarafından ilgiyle dinlenildi.  Seminerinin ardından ilk dereceye giren velilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından M. Emin Karabacak, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar kitaplarını imzaladı.

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri