Veliler Çocukları Dağıtılan Sınıfta Eylem Yaptı

Adana’da yeni eğitim-öğretim yılının açılışında bir ilkokulda sınıf öğrencilerinin başka şubelere dağıtılması velilerin tepkisine neden oldu. Olumsuzluğun düzeltilmesini isteyen veliler, çocuklarının ders görmesini bekledikleri...

Adana’da yeni eğitim-öğretim yılının açılışında bir ilkokulda sınıf öğrencilerinin başka şubelere dağıtılması velilerin tepkisine neden oldu. Olumsuzluğun düzeltilmesini isteyen veliler, çocuklarının ders görmesini bekledikleri sınıfta oturma eylemi düzenledi. Başka öğrencilere tahsis edilen sınıfta iki veli grubu ile okul yöneticileri arasında tartışma yaşandı. Gerginlikte bir veli darp edildi.

Alınan bilgiye göre, Merkez Çukurova ilçesinde Atilla İlkokulu’nda, 26 kişilik 3-D sınıfının öğrencileri başka sınıflara dağıtıldı. Veliler bu durumu protesto etti. Öğrencilerinin eğitim almasını bekledikleri 3-D sınıfına giren veliler, yeni dönemde buraya yerleştirilen talebelerin anne ve babaları ile karşı karşıya geldi. Paylaşılmayan sınıf yüzünden meydana gelen kavgada, Yusuf Koçak isimli vatandaş yumruklandı. Burnu kanayan Koçak, diğer velilerle birlikte okul bahçesinde ‘dağıtılan sınıf’ probleminin çözülmesi için eylemini sürdürdü. Ancak okul müdür yardımcısı velileri bahçe dışına çıkardı. Burada açıklama yapan Yusuf Koçak, Atilla İlkokulu’nda idare boşluğu olduğunu ileri sürdü.

Çocuklarının birinci ve ikinci sınıfta öğretmen değiştirdiğini dile getiren Koçak, “Şimdi üçüncü sınıfta okuldaki bu sınıf dağıtılıp, başka dersliklere verildi. Öğrencilerimiz mağdur oldu. Problemin giderilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü ile telefonla görüştüm. Onun verdiği bilgilere göre ilçe on öğretmen açıkta bekliyor. Okulda boş bir sınıf var. Birinci sınıflardan birisine açıktaki bu öğretmenler atanabilir. Sınıf dağıtmaya gerek kalmaksızın, gereken yapılabilir. Fakat yazın keyfi aldıkları bir kararla bu düzenleme yapılmıştır. Biz çocuklarımızın sınıfının dağıtılmasını istemiyoruz. Gerekirse yeni bir öğretmen gelsin ama yavrularımızın arkadaşlıkları bozulmasın. Üç defa öğretmen değiştirilmez ve sınıf dağıtılmaz. Talebimizi İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ve okul yönetimine bildirdik. Ancak bir sonuç alamadık. Biz de aileler olarak çocuklarımızın sınıfını bizzat işgal ederek, bir protesto eylemi yaptık. İstiyoruz ki çocuklarımıza ait sınıf tekrar kendilerine tahsis edilsin ve bir öğretmen atansın.” dedi.

Veliler arasında çıkan kavganın sebebinin ‘okul yönetimi’ olduğunu iddia eden Yusuf Koçak, “Bir Allah’ın kulu gelip de ‘kardeşim gel şu sorunu çözelim’ dememiştir. Böyle bir boşluk olamaz. ‘Bize değmesin’ anlayışı bu sonucu doğurmuştur.” diye konuştu.

Velilerden Aynur Turan ise öğrencilerinin sınıfını ve öğretmenini istediklerini tekrarladı. Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Turan, Milli Eğitim’in ilgisini beklediklerini söyledi. İlkokulun 4 yıl olduğunu hatırlatan Nuran Koçak, “Birinci, ikinci ve üçüncü yıl öğretmen değişti. Şimdi çocuklarımız başka sınıflara dağıtıldı. Şu an psikolojileri altüst oldu. Hepsi üzgün, sınıflarda tek tek oturuyorlar. Arkadaşları yok, yeni bir ortam ve öğretmene alışmaları zaman alır. Biz yeniden sınıfımızın toplanmasını istiyoruz.” açıklamasını yaptı. Okul bahçesinde velilerin uzaklaşmasını isteyen Atilla İlkokulu müdür yardımcısı konuyla ilgili açıklama yapmazken, kameranın görüntü çekmesi engellendi. Bu sırada velilerle tartışma ise sürdü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri