Vekillerden Önlüklü Eylem: Doktora Önlük, Vatandaşa Sağlık Sistemi Dar Geliyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler öncesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu, milletvekilleriyle tokalaştı. Bu sıra da CHP’li vekiller Musa Çam, Özgür Özal,...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler öncesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu, milletvekilleriyle tokalaştı. Bu sıra da CHP’li vekiller Musa Çam, Özgür Özal, Aytuğ Atıcı, Nurettin Demir beyaz önlük eylemi yaptı. Vekiller ellerinde 'Diren eczacı', 'Diren hekim', 'Diren vatandaş hastalanma' ve 'Diren Hipokrat' yazılı pankartlar taşıdı.

    CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Özellikle seçtik bu önlükleri hekimler kendi önlüklerine sığamıyor hekimler ve diş hekimleri özlük hakları elinden alındığı için bu önlükler dar geliyor. İktidar rahatsız oldu anlaşılan eylem sonuç vermiştir." diye konuştu.

    Görüşmeler öncesi HDP Milletvekili Hasip Kaplan usul hakkında görüş belirtmek istedi.

    Sabah saatlerinde TBMM önünde sendikacıların bir eylemi olduğunu ve bu eylem esnasında bası sağlıkçıların polis tarafından baskı gördüğünü kaydeden Kaplan, "Burada bulunmaları gerekirdi sendikacıların talepleri olabilir bu talepleri size iletebilirlerdi. Arkadaşları güvenlikle irtibata geçerek bütçenizin görüşüldüğü sırada bu göz altıların yaşanması doğru olmadı." dedi.

    Öte yandan Sağlık Bakanlığı bütçe sunumu için hazırladığı kitapçıkta geçtiğimiz Mayıs ayında vefat eden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun (62) fotoğrafına yer verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri