Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı Düzenlendi

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) 'Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı' il, ilçe müftüleri, din adamları ve STK temsilcilerinin katılımıyla Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Vekalet yoluyla kurban kesim...

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) 'Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı' il, ilçe müftüleri, din adamları ve STK temsilcilerinin katılımıyla Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Vekalet yoluyla kurban kesim bölge toplantısına Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan il, ilçe müftüleri ile din adamları katıldı. Program Lalapaşa Camii İmam Hatibi Musa Dağ'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yurt içinde Diyarbakır, Sakarya, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum, Samsun, Adana ve Trabzon'da il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldığı bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi. Bilgin daha önce Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre’de tanıtım toplantılarını tamamladıklarını belirten Bilgin, 61 ülkenin 500 bölgesinde kurban kesimi ve dağıtımı yapacaklarını kaydetti.

1993 yılından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın TDV ile vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlediğini vurgulayan Bilgin, “1993 yılında 2 bin 634 hisse ile başlayan kurban organizasyonumuzda bugüne kadar toplam 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılında 89 bin 27 kurban vekâletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz” dedi.

Mazhar Bilgin, vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiğine dikkat çekerek, “Vakfımız yurt içinde 575 TL, yurt dışında da 400 TL olarak vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi. Vatandaşlarımız, http://www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank İş Bankası, Akbank, Garanti, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban organizasyonuna katılıp vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilecek. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler” dedi.

Erzurum İl Müftüvekili Celal Büyük ise Kurban'ın Müslümanları birbirine yakınlaştıran bir ibadet olduğunu dile getirerek, "Kurban kul ile Allah arasında yakınlık sağlar. Kurban aynı zamanda toplumun fertleri arasındaki dargınlığı ortadan kaldırır, sevgi, saygı ve dayanışma ruhuna katkı sağlar." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri