Vefa Grubu'na PKK saldırısı! 2 şehit, 1 yaralı

Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kişi şehit olurken, bir belediye görevlisi yaralandı.

Van'da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen hain saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, bugün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi’ne Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında yardım götüren Özalp Belediyesi ekibi köye yardım dağıtıp ilçe merkezine dönüşünde gerçeleştirildi. 

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mübarek Ramazan Günü'nde gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, yenileceksiniz ve Cehennem'e sürüleceksiniz!" dedi.

Uzun namlulu silahla taradılar

Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan ve PKK'lı oldukları değerlendirilen kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Yardım için araca aldıkları bir sivil de şehit oldu

Saldırıyı gerçekleştirenler kaçarken bir belediye çalışanı ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaş olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Araçta bulunan ve yaralanan diğer belediye çalışanı ise Özalp Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Van Valiliği: Kapsamlı operasyon başlatılmıştır

Saldırı ile ilgili Van Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“14 Mayıs 2020 günü pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi’ne Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında 65 HD 084 plakalı araç ile yardım götüren Özalp Belediyesi ekibinin köye yardım dağıtıp ilçe merkezine dönerken, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştır.
Saldırıyı gerçekleştiren araç olay yerinden kaçmıştır. Saldırıda bir belediye çalışanımız ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaşımız olay yerinde hayatlarını kaybetmiş, araçta bulunan diğer belediye çalışanımız ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuş ve Özalp Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.''

Karamollaoğlu'ndan alçak saldırıya tepki

Sivillere yönelik hain saldırıya tepki yağdı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Salgın sürecinde gecelerini gündüzlerine katarak büyük bir fedakarlıkla çalışan #Vefa Sosyal Destek Grubu'na terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı. 

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hepsinin hesabı sorulur

Van’daki hain saldırı ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten de bir açıklama geldi. Çelik açıklamasında “Terör örgütü PKK insanlık dışı lanetli terör eylemlerine bu salgın günlerinde de devam ediyor. Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kardeşimiz şehit oldu... Allah rahmet eylesin. Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri