Vedaş İl Müdürü Görevden Alındı, İşçiler Süresiz İş Bırakma Eylemi Başlattı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bitlis İl Müdürü Faruk İşlek’in firma tarafından görevden alınıp iş akdinin feshedilmesi nedeniyle şirkete bağlı olarak çalışan il merkezi ve ilçelerindeki işçiler süresiz iş bırakma...

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bitlis İl Müdürü Faruk İşlek’in firma tarafından görevden alınıp iş akdinin feshedilmesi nedeniyle şirkete bağlı olarak çalışan il merkezi ve ilçelerindeki işçiler süresiz iş bırakma eylemi başlattı.

İl müdürlerinin sebepsiz yere ve gerekçe gösterilmeden görevden alındığını öne süren VEDAŞ çalışanları olaya tepki amacıyla 3 gün önce başlattıkları iş bırakma eylemelerine devam ediyor. İşçilerin iş bırakma eylemi nedeniyle kentte sık sık arızalardan kaynaklı elektrik kesitleri meydana gelirken, elektrik faturalarını ödemek için VEDAŞ’a giden bazı vatandaşlar da borçlarını ödeyemiyor.

Konuyla ilgili gerekçeli bir neden açıklanıp, müdürlerinin göreve iade edilmeden eylemelerine son vermeyeceklerini belirten işçiler, eylemlerini sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Eylemlerine VEDAŞ önünde devam eden işçilere en büyük destek ise ildeki sivil toplum kuruluşlarından geldi. İşçileri ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Hüseyin Olan ile Nevin Daşdemir Dağkıran eyleme destek verdi.

'İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE İADE EDİLSİN'

Görevden alınıp, iş akdi feshedilen il müdürlerinin göre iade edilmesi için VEDAŞ önünde basın açıklaması düzenleyen VEDAŞ çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Erzin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yapmış olduğu ihale sonucunda 26 Temmuz 2013 tarihinde VEDAŞ’a bağlı Bitlis, Muş, Van ve Hakkari illerinin özelleştirilerek bir şirkete 26 yıllığına işletme devri yapıldığını hatırlattı. Şirketin özelleştirilmesinin ardından, bir yıllık devre sonunda Bitlis halkının duyarlılığı ve holding çalışanları ile Bitlis’te çok önemli mesafeler kat edilerek, Bitlis’in kaçak elektrik kullanımının minimuma indirildiğini belirten Erzin, tahsilât ve tahakkuku artırma yönünde de çalışmaların devam ettiğini ve Bitlis’e yönelik atfedilen kaçak kullanan il söyleminin önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.

İl Müdürü Faruk İşlek’in şirket yönetim kurulu kararı ile iş akdinin feshedildiğini belirten Erzin, "Faruk İşlek tüm Bitlis halkının tarafsız sevdiği ve saydığı bir kişiliktir. Bitlis il müdürü olarak büyük bir gayretle şirketin haklarını savunmuştur. Ayrıca Bitlis ve ilçelerinin kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı enerji ulaştırma hizmetinden faydalanabilmesi için mesai saati gözetmeksizin büyük bir gayret sarf etmiştir. VEDAŞ Şirketi ve halkımız arasında sevilen ve sayılan kişiliğinden dolayı bir denge unsuru olmuştur." diye konuştu. İşlek’in işe geri alınması gerektiğini ifade eden Erzin, "Şirket yapmış olduğu bu hatadan geri dönmesi tüm VEDAŞ çalışanlarının ve Bitlis halkının en büyük arzusudur." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri