Ve yolları ayırdılar

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar ve Yönetim Kurulu üyeleri takımdaki kötü gidişin faturasını teknik direktör Hüsnü Özkara’ya kestiler. Yeşil-beyazlı ekipte yeni hoca arayışı başladı
Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk hesapları ile yola çıkan Konyaspor, ligin ikinci yarısında alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör Hüsnü Özkara ile yollarını ayırdı. Ligin ilk yarısında 37 puan toplayan ve ilk yarıyı averajla ikinci sırada tamamlayan Konyaspor’da, ikinci yarıdaki kötü gidişin faturası Hüsnü Özkara’ya kesildi. Ligin ikinci yarısında hemen hemen bütün takımların takviye yapmasına karşılık, federasyona olan borcundan dolayı transfer yapamayan, özellikle forvetini güçlendiremeyen Konyaspor’da, başkan Bahattin Karapınar ve  yöneticiler kendi aralarında yaptıkları toplantıda, Özkara’yı gönderme kararı aldılar. Dün sabah Bahattin Karapınar’ın işyerinde yapılan toplantıya Mehmet Soylu’nun dışında bütün yöneticilerin katıldığı ve yapılan oylama sonucunda, yöneticilerin çoğunluğunun kan değişikliğinin takıma olumlu yansıyacağı görüşünde  birleştiği öğrenildi.  Konuyla ilgili açıklamayı ise basın sözcüsü Cengiz Yönet yaptı. Kulüp başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Cengiz Yönet, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Yönetim Kurulumuz, takımımızın Süper Lig hedefine ulaşması için yeniden bir heyecan yakalanması adına, Teknik Direktör Hüsnü Özkara ile yapılan görüşme sonrasında kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda karşılıklı anlaşmaya vararak, kendisi ile yolları ayırma kararı almıştır. Sayın Özkara’ya kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyoruz.”
Öte yandan Konyaspor’da teknik direktör arayışı için çalışmalar başladı. Konyaspor yönetiminin Bülent Uygun, Samet Aybaba, Uğur Tütüneker, Serhat Güller ve Osman Özdemir gibi teknik adamlarla dirsek temasına geçtiği öğrenildi.
KARAPINARŞAMPİYON OLACAĞIZ
Bucaspor karşısında alınan yenilginin kendilerini son derece üzdüğünü ve sezon sonunda olası bir ikili averajda rakiplerinin gerisine düştüklerini ifade eden Başkan Bahattin Karapınar, Süper Lig iddialarından birşey kaybetmediklerini ve 13 final haftası sonunda hedeflerine mutlaka ulaşacaklarını söyledi.
Bucaspor karşısında puan ya da puanlar alarak hem sıralamadaki yerlerini korumak hem de yollarına moralli bir şekilde devam edebilmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade eden Karapınar, "Her şey bizim adımıza iyi giderken, yendiğimiz şanssız gol işleri tersine çevirdi. Mağlup duruma düşmemize rağmen golü bulmak adına her şeyi yaptık ama bir türlü topu kaleye sokamadık. Bu yenilgi beklemediğimiz bir yenilgi oldu. Hem rakibimize kaybettik hem de ikili averaj söz konusu olduğunda geriye düştük. Fakat bu yenilgi bizi hedefimizden uzaklaştıramaz. Sadece bir maç ve yakalayabileceğimiz önemli bir avantajı kaybettik. Önümüzde 13 final haftası var. Bu 13 haftayı Konyaspor'a yakışır bir şekilde tamamlayarak Süper Lig'e yükseleceğiz ve Konya'yı hak ettiği yere taşıyacağız. Biz bu inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz de. Tek isteğimiz şehrinde bize inanması ve Konya'ya yakışır şekilde desteğini sağlaması" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri