Ve düğmeye basıldı

Konyaspor yeni yönetimin oluşturulması için çalışmalara başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek nabız yoklamaya devam ediyor. Vali Osman Aydın pazartesi günü toplantı yapacak
Yeni sezonda yeniden süper lige yükselmesi için çalışmaların sürdüğü Konyaspor’da, yeni yönetimin oluşturulması için de ön görüşmeler için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in talimatlarıyla, başkan olanak ismi ön planda geçen ve kamuoyunun ısrarla başkan olmasını istediği Ahmet Şan, önceki gün yönetime girebilecek kişilerle birebir temaslara başladı. Konyaspor’da daha önce de iki dönem başkanlık görevinde bulunan Ahmet Şan ile eski yöneticilerden Hilmi Kulluk arasında yapılan görüşmede   kulübün borçlarından transferlere ve yeni yönetimin oluşturulmasına  kadar çeşitli konuların masaya yatırıldığı fikir alış verişi yapıldığı öğrenildi. Yeşil-beyazlı kulüpte yönetime girmesi planlanan isimlerle dün de görüşmeler yapıldığı, bu toplantıların hafta sonuna kadar aralıksız devam edeceği ileri sürüldü. Konyaspor’da hedef: tüm Konya’yı kucaklayabilecek, kulübe taze para akışı sağlayacak veya gelir kaynaklarının kapısını açabilecek bir yönetim kurulu.
VALİ OSMAN AYDIN DÜĞMEYE BASTI
Temsilcimizde, yeni yönetim kurulunun yaklaşık 20 kişiden oluşturulmasının planlandığı ve ilk planda emanette olsa yöneticilerden 3 milyon lira dolayında bir para kaynağı sağlanarak futbolcuların alacaklarının ödenmesi planlanıyor. Kulübün futbolcu alacaklarıyla birlikte, vergi dışında 9 milyon TL kadar borcu bulunduğu öğrenildi. Bunların 3,5 milyon TL’sinin futbolculara. 150 bin TL’sinin SGK’na, 200 bin TL’sinin de KDV borcu olduğu bildirildi. Kalan kısmını ise futbolculara 2010 yılı için verilen çeklerin oluşturduğu bildirildi.
Öte yandan, Konyaspor genel kurulu öncesi, güçlü bir yönetim oluşturulması için Vali Osman Aydın da işe el attı. Vali Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’in de yer almasıyla Pazartesi günü vilayette, saat 15.00’de oda başkanları, kurumlar ve basının temsilcileriyle birlikte geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak. Toplantıya katılacak Belediye Başkanları ile Oda Başkanlarından Konyaspor’a destek istenecek. 
YABANCI OYUNCULARLA DEVAM EDECEK
Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, sözleşmeleri devam eden oyunculardan Milos Mihajlov, Kaue Da Silva ve Branimir Poljac ile yollarına devam edeceklerini bildirdi. Çimen, yaptığı açıklamada, sözleşmesi biten yerli ve yabancı oyuncularla transfer görüşmelerini sürdürdüklerini belirtti. Sözleşmesi sona eren Roman Kratochvil, Ayman Abdelaziz ve Jefferson ile sözleşme yenilemeyeceklerini ifade eden Çimen, “Bu futbolculara teşekkür ederek yollarımızı ayırdık. Sözleşmesi devam eden yabancı oyuncularımızdan Milos Mihajlov, Kaue Da Silva ve Branimir Poljac ise şu anda ülkelerinde tatildeler. Bu oyuncular bize, takımdan ayrılmak istemediklerini ve Konyaspor’da kalmak istediklerini söylediler. Önümüzdeki yıl bu 3 oyuncumuz Banka Asya Lig’de bizimle olacak” dedi. Çimen, sözleşmesi sona eren yerli oyuncularla da transfer görüşmeleri sürdürdüklerini, oyuncuların birçoğunun takımda kalma yönünde kendilerine görüş bildirdiğini ifade ederek, sadece İsmail Güldüren ve Mehmet Çoğum’un sözleşmelerinin tek taraflı feshi için Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri