Vay Melun!

Sahabeler şehrinde şehitlerimize dil uzattı..

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren İsrail, Arz-ı Mevud hayalini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışıyor. İsrail ile başlatılan yeni süreçle birlikte daha da pervasızlaşan Siyonistler, Türkiye sınırları içinde Mavi Marmara şehitlerine bile dil uzattı. BDP’nin Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın daveti üzerine şehre gelen Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam yaptığı açıklamada, İsrail’in Mavi Marmara saldırısını meşru müdafa olarak değerlendirdi. Shamam bu küstahlığına karşılık, Sur Belediye Başkanı ve arkadaşlarının  ağzını bıçak açmadı.

Şehit Bengi’nin kemiklerini sızlattılar

Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, gazetecilerin Mavi Marmara katliamına ilişkin sorularını cevaplarken, saldırının İsrail’in kendisini savunmasına yönelik olduğunu söyledi. Shamam, “Mavi Marmara’ya yapılan saldırı, İsrail’in kendisini korumasına yönelik bir olaydı. Biz bu sorunu aştık ve geride kaldı artık. İsrail ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler vardır. Bir çok temaslar da yürütülüyor. Bazen zayıf gibi görünse de ilişkiler her zaman sürmüştür. Yapılması gereken ilişkilerin daha iyi bir yere gelmesi için çalışmalar yürütmektir” dedi. Sur  Belediye Başkanı ve yetkililerin yanında İsrail’in katliamını savunan Shamam’a kimsenin tepki göstermemesi Mavi Marmara’nın Diyarbakırlı şehidi Ali Haydar Bengi’nin kemiklerini sızlattı.

Diyarbakır’ın Yahudi tarihinden dem vurdu

4 gün  boyunca Diyarbakır’da kalacak İsrailli heyet, Sur Belediyesi ile çeşitli protokoller imzalayacak. Protokollerin neler içerdiği ise bilinmiyor. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın İsrailli belediyeyi neden Diyarbakır’a davet ettiği de sır. Özellikle İsrail’in Müslüman Kürtlere yönelik yoğun bir misyonerlik faaliyeti yürüttüğü biliniyor. İsrail’de yaşayan Kürt Yahudiler uzunca bir süreden beri Israel-Kurd adlı bir dergi çıkartıyor. Dergi İsrail’in soykırım ve katliamlarını Kürtlere şirin göstermeye çalışıyor. Demirbaş’ın açıklamaları da tam da bu yönde. Diyarbakırlı şehit Ali Haydar Bengi için tek laf dahi edemeyen Demirbaş, açıklamalarında Diyarbakır’ın sinagoglarından ve Yahudi mezarlıklarından dem vurmayı ihmal etmedi.

Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, Mavesseret Tsion Belediye yetkilileri Yair Ramash, Haviv Levy ve Anges Casero, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın daveti üzerine Diyarbakır’a geldi. 4 gün boyunca Diyarbakır’da kalacak heyetler, karşılıklı protokeller imzlayarak, görüşmelerde bulunacaklar. Devletler arasında sorunların olabileceğini anlatan Demirbaş, önemli olan halkların birbiriyle sorun yaşamamı olduğunu dile getirdi. Diyarbakır’ın çok kültürlü ve çok inançlı bir kent olduğunu anlatan Demirbaş, “ Belediyelerimiz arasında, kültürel, sosyal, kadın, çocuk ve gençlik konularında işbirliği ve çalışmaların yapılamasını istiyoruz. Özgürlükler devletlere bırakılmayacak kadar değerlidir. “ dedi.

Devlet yüzünden çok acılar yaşadık

Diyarbakır’da Yahudilerin bir dönem yoğun olarak yaşadığını aktaran Demirbaş, “Diyarbakır’daki Yahudiler, 2. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası İsrail’e gitmişler. Hz. İlyas’ın Diyarbakır’da olduğu söyleniyor. Diyarbakır’da aynı zamanda bir Sinegog var. Yine Diyarbakır’da Yahudi bir mahalle ve bir Yahudi mezarlığı bulunuyor. Diyarbakır, resmi ideolojinin çıkışı öncesi, buruda olan halklar barış içerisinde yaşamışlar. O nedenle politikacıları dışarıda bırakarak, biz halklar yakınlaşmalıyız. Bu topraklarda, Kürtler, Ermeniler, Yahudi, Süryaniler, Yezidiler, Aleviler, Müslümanlar çok büyük acılar yaşadılar. Bunu nedeni de devletlerin politikasıdır. Biz artık, politikalardan uzak, halkları yakınlaştıracak çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.

Heyetlerimiz burada çalışmalar yürütecek

Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, Diyarbakır’a davet edilmekten büyük bir memnuniyet yaşadığını anlatarak, bu ziyaretin halklar arasındaki ilişkileri güçlendireceğine vurgu yaptı. Shamam, “Bizim kentimizi ilk kuran bir Kürt’tür. Şuan nüfusumuzun yarısı Kürtlerden oluşmaktadır. Bu davet, bizim için çok önemli bir anlama sahiptir. Diyarbakır’da bulunmaktan çok memnunuz. Buraya geldiğimizde kendimizi evimizde hissettik. Bu ziyaretimizle inanıyoruz ki, çok iyi bir ilişkinin başlangıcını yaparız. Almanya, Fransa ve İspanya’da kardeş belediyeyiz. Deneyimlerimizden de biliyoruz ki, şehirler arasında iletişim ve ilişki, ülkeler arasındaki ilişkiden daha fazla başarılı olmuştur. Çünkü bu ilişkide politika yoktur, sadece yaşam vardır. İsrail’den buraya gelecek çeşitli alandaki heyetlerimiz burada çalışmalar yürütecektir. Bu sayede birbirimizi daha iyi anlayacağız ve ilişkilerimiz daha iyi olacaktır. “ şeklinde konuştu.

Şehid Ali Haydar Bengi’nin kemiklerini sızlattılar

Diyarbakır Sur Belediyesi ve Kudüs Mavesseret Tsion Belediyesi arasında çeşitli protokolleri imzalandı. İmzalanan protokollerin ardından Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, gazetecilerin Mavi Marmara katliamına ilişkin sorularını cevapladı. Shamam, Mavi Marmara’ya yapılan saldırıyı İsrail’in kendisini savunmasına yönelik olduğunu söyledi. Shamam, “Mavi Marmara’ya yapılan saldırı, İsrail’in kendisini korumasına yönelik bir olaydı. Biz bu sorunu aştık ve geride kaldı artık. İsrail ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler vardır. Bir çok temaslar da yürütülüyor. Bazen zayıf gibi görünse de ilişkiler her zaman sürmüştür.


Bütün dünyada bir çok sorun mevcut. Bizim bölgemizde de sorunlar yaşanmaktadır. Yapılaması gereken ilişkilerin daha iyi bir yere gelmesi için çalışmalar yürütmektir” dedi.Sur  Belediye Başkanı ve yetkililerin yanında İsrail’in katliamına savunan Shamam’a kimsenin tepki göstermemesi Mavi Marmara’nın Diyarbakırlı şehidi Ali Haydar Bengi’nin kemiklerini sızlattı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri