‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Çocuklarımızın, eğitimden, barınmaya ve sağlığa kadar birçok temel hakkına erişmekten uzak sorunlar yaşamaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Çocuklarımızın, eğitimden, barınmaya ve sağlığa kadar birçok temel hakkına erişmekten uzak sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunlara 23 Nisan’da kalıcı çözümler üretilmeliyiz” diye konuştu.

23 Nisan bayramı kutlama mesajının devamında Bahattin Ertuğrul şunları ifade etti: “Bugün, bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan ulus olmaya geçtiğinin tescillenmesinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Meclisinin kurulmasının 104. yılıdır. Bugün, dünyada çocuklara bayram adamış tek ulus olmanın kıvancını yaşamanın günüdür. Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan 23 Nisan'ı, bayram olarak armağan ettiği çocuklarımızın korunması konusunda da siyasi iktidar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Çocuklarımız çağdaş, bilimsel, laik, kamusal eğitim alamamaktadır. Çocuk işçi sayısı, her geçen gün artmakta, hatta meslek okulları, MESEM’ler, kayıt dışı istihdama göz yumma politikaları vesilesiyle çocuk işçilik sıradanlaştırılmaktadır. Devlet, çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmekle sorumludur. Atatürk’ün, ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri