Vatandaşlığa uygun satılık dairelerin sayısı arttı

Yüzde 45 oranında artan yabancıya konut satışı sonrasında online ilan sitesi sahibinden'de “vatandaşlığa uygun satılık daire” ilanlarının giderek artarak rekor kırması dikkat çekti.

Türkiye’de konut satışları martta yüzde 20,6 artarak 134 bin 170’e çıktı. Yabancılar geçen ay 5 bin 567 konut aldı. Yabancıya konut satışı ilk çeyrekte ise yüzde 45 artışla 14 bin 344’e yükseldi. Böylece hem mart hem de ilk çeyrek itibarıyla yabancı konut satışında rekor yaşandı. İlk çeyrekte en çok konut alan ülke vatandaşları arasında başı 2 bin 256 ile İranlılar çekti. Rusların konut yatırımı yüzde 63,6’lık artışla 1.535 adede yükseldi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında Türk vatandaşlığına başvuru şartında alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltileceği açıklanmasının ardından online ilan sitesi sahibinden'de “vatandaşlığa uygun satılık daire” ilanlarının giderek artarak rekor kırdı.

Site'de ilanlar 15 Nisan 2022’de 3 bin 488'ken bir günde “vatandaşlığa uygun satılık daire” ilan sayısı 3 bin 532’ye çıktı.

Öte yandan ilana koyulan dairelerin fiyatları 350 bin TL’den 90 milyon TL’ye kadar değişiyor.  İlanlarda İstanbul ağırlıklı olsa da Antalya, Ankara, Tekirdağ, Kırıkkale, Yalova gibi Türkiye’nin dört bir yanından iller bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri