Vatandaşların Katıldığı 'Dev Koro' Cumhuriyet Konseri Verdi

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 2008 yılından bu yana vatandaşların da katılımıyla düzenlenen Cumhuriyet Korosu konserleri 7. kez Ankara Anıtpark’ta verildi.‘Cumhuriyetin temeli kültürdür’ temalı konser, Devlet Tiyatroları...

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 2008 yılından bu yana vatandaşların da katılımıyla düzenlenen Cumhuriyet Korosu konserleri 7. kez Ankara Anıtpark’ta verildi.

‘Cumhuriyetin temeli kültürdür’ temalı konser, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Derneği (TOBAV) koordinasyonunda, 55 kişi ve kurumun desteğiyle Anıtpark'ta gerçekleşti. Türkiye çapında gönüllü 51 koro ve 6 orkestranın katılımıyla oluşturulan '91.Yıl Cumhuriyet Korosu' konser saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konser öncesi konuşan TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, "Türkiye Cumhuriyeti, 91. yılına gelinceye kadar bölgesinde lider bir ülke oldu. Ortadoğu’daki çıkar çatışmaları kazanının içine girmedi. O kazanın dışında kaldı. Bunu sağlayan da cumhuriyet kültürü, cumhuriyet bilinci. Bu sayede Türkiye dünyalı bir ülke oldu. Bu sayede Türkiye Ortadoğu’da bir numaralı ülke oldu. Dolayısıyla biz bu cumhuriyetin Atatürk’ün de dediği gibi ‘bir kültür rejimi’ olduğunu bilmek zorundayız. Bu cumhuriyet sadece kağıt üzerinde oluşmadı, 91 yılda burada bir kültür oluştu. İşte bu kültür bizi daha aydınlık kılan, daha öncü kıla,n daha farklı kılan. Dolayısıyla biz buluşmalarla bu kültürü yaşatmak istiyoruz." dedi.

19 ESER SESLENDİRİLDİ

Yaklaşık bir saat süren konserde, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde, İstiklal Marşı başta olmak üzere, Gençlik, Yörük Ali, Vatan, İleri, Atam, Ankara Türküsü, Bayrağım, Silifke’nin yoğurdu gibi 19 parça seslendirildi.

Konseri izlemeye gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile dev koroya eşlik etti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de konseri izleyenler arasındaydı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri