Vatandaşlardan Benzine Zam Tepkisi

Benzinin litre fiyatına dün geceden itibaren gelen 11 – 13 kuruşluk zamla birlikte 5 lirayı geçti.

Benzinin litre fiyatına dün geceden itibaren gelen 11 – 13 kuruşluk zamla birlikte 5 lirayı geçti. Doların yükselmesinden dolayı benzin fiyatının daha da artmasından endişe eden vatandaşlar, zamma tepki gösterdi.

Benzin litre fiyatı, dün gece 00.00’dan itibaren gelen zamla birlikte 5 lirayı geçti. Aracına yakıt almaya giden sürücülerin çoğu son zammı para öderken öğrendi. Yakıt almaya gelen bir minibüs esnafı, özel aracı benzinli olduğu için binemediğini belirterek, “Minibüs çalıştırıyorum. Akşam eve 20 – 30 lirayla gidiyorum. Bundan sonra devlete, başımızdaki büyüklere çalışacağız herhalde. Dünyada en pahalı benzin Türkiye’de. Vergi yüzde 80. Vergi vergi vergi. Yakında tuvalete girmeye de vergi alacaklar.” şeklinde tepki gösterdi.

Açık öğretim sınavına aracıyla gitmek zorunda kalan bir öğrenci ise, “Benzin fiyatı uçtu gitti. Eskisi gibi değil, araca istediğimiz gibi rahatlıkla binemiyoruz. Daha çok toplu taşımayı tercih ediyoruz. Dolarla endeksli olduğu için düşeceğini sanmıyorum. Bu gidişle daha da artabilir. Devletin bir şeyler yapması lazım.” diye konuştu.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri