Vatandaşlara “Konya Harp Mecmuası” dağıtıldı

Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlara, "Konya Harp Mecmuası" adlı temsili gazete dağıtıldı

Karatay Belediyesi, içinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin ilan edildiği haberler, Konyalı şehitlerin hayat hikayeleri ve zafere ait birçok fotoğraf ile yazının bulunduğu gazete hazırladı.

Gazeteler, Mevlana Meydanı, Şerafettin Camii ve Bedesten Çarşısı'nda vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, gazeteleri ilgiyle okudu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gerçekleştirdikleri projeyle, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde, vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehitliğe koşan ecdadı anmak istediklerini belirtti.

Şehit ve gazileri minnet ve şükranla andığını ifade eden Kılca, şunları kaydetti: "Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler sonucu bir kahramanlık destanının yazdığı vatan toprağıdır. Şanlı destanın 106. yıl dönümünde Karatay Belediyesi olarak hazırladığımız 'Konya Harp Mecmuası'nı hemşehrilerimize dağıttık. Hemşehrilerimizi tarihi bir yolculuğa çıkararak o anı yaşamalarını istedik. Bizler, şehitlerimizden kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha yükseklere taşıyacağız."
 

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri