Vatandaşlara Kalp Sağlığı Uyarısı

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, kalp hastalıkları ve kalpten kaynaklanan rahatsızlıklara karşı vatandaşları uyardı. Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, kalp hastalıkları ve inmeden kaynaklanan...

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, kalp hastalıkları ve kalpten kaynaklanan rahatsızlıklara karşı vatandaşları uyardı.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, kalp hastalıkları ve inmeden kaynaklanan sağlık tehditlerinin yanı sıra, kalp dostu sağlıklı yaşam tarzının önemi ve dünya genelinde çocuk ergen ve erişkin nüfusun daha sağlıklı ve uzun yaşayabileceğine ilişkin toplum bilincinin arıtılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Dünyadaki tüm ölümler arasında birinci sırada yer alan ve her yıl 15 milyon kişinin ölümüne neden olan kalp-damar hastalıkları, yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun herkesi tehdit etmektedir. Sağlıklı yaşam eğitimindeki yetersizlik, sigara, hareketsizlik ve yanlış beslenme alışkanlığı, kalp-damar hastalıklarının yüzde 75-85’inin sebebi olarak gösterilmektedir. Yapılan araştırmalar, kalp-damar hastalıklarının, Türkiye’de tüm ölümlerin birinci nedeni olduğunu ortaya koymaktadır. Koroner kalp hastalığının önlenmesi, bu rahatsızlıktan kaynaklanan ölümlerin önüne geçilmesi, hastalığın oluşumuna zemin hazırlayan risk faktörlerinin ortadan kaldırılması işi ise kişinin kendisine düşmektedir. Sigara, kalp hastalıklarına yol açan önemli bir etkendir. Uzun süre sigara kullanımı, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına ve tüm organ kanserlerine neden olabilmektedir. Bu nedenle sigara içmemek ve sigara içilen ortamlarda bulunmamak gerekir. Aşırı yağlı besinler, hayvansal yağlar ve fazla kilolar, kalp hastalıklarına sebep olan etkenlerdir. Kalp-damar hastalıklarının diğer bir önemli nedeni ise yüksek tansiyondur. Yüksek tansiyon tespit edildiğinde, mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Stresli yaşam koşulları, kalp hastalıklarına zemin hazırladığından stresli yaşamdan mutlaka sakınılması gerekir. Hareketsiz yaşam da kalp hastalığına yol açan nedenlerden biri olduğundan spor yapmanın alışkanlık haline getirilmesi gereklidir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri