Vatandaşlar, Başkanı Protesto İhtimaline Karşı Tören Alanına Alınmadı

İnşaatı durdurulan Newcity projesi hak sahibi vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı töreninde Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i protesto edeceği gerekçesiyle kutlamaların yapıldığı Yakutiye ilçesi Hastaneler Caddesi'ndeki tören alanına alınmadı.AK...

İnşaatı durdurulan Newcity projesi hak sahibi vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı töreninde Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i protesto edeceği gerekçesiyle kutlamaların yapıldığı Yakutiye ilçesi Hastaneler Caddesi'ndeki tören alanına alınmadı.

AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma sorunu nedeniyle 30 mart seçimlerinin ardından 2 bin 300 konutluk Newcity Projesi inşaatı durdurulmuştu. Hak sahiplerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i tören alanında 'yuh'layacağı duyumunu alan polis, kutlamaların yapıldığı Yakutiye ilçesi Hastaneler Caddesi'ndeki tören alanına vatandaşları sokmadı. Tören alanına sokulmadıkları için öfkelenen vatandaşlar, üzerlerinde taşıdıkları Türk bayraklarını, kendilerine içeri sokmayan polislere göstererek, durumu protesto etti.

Tören alanına alınmayanlar, büyük üzüntü ve utanç yaşadıklarını belirten bir vatandaş, "Bizim zorumuza gidiyor. Biz terörist miyiz. Bu hale bak. Bize diyor ki sen Karadayı mağdurusundur, vatandaş geçsin diyor bu nasıl devlet." şeklinde tepki gösterdi. Bir başka vatandaş ise "Yüzde 70 oy verdik, yüzde yüz kazık yedik." derken, kutlama alanına alınmayan başka bir vatandaş ise elinde tuttuğu Türk bayrağı ile "Bizi bayram alanına almıyorlar. Bize terörist, eşkıya muamelesi yapıyorlar. Bizim elimizde Türk bayrağından başka bir şey yoktur." şeklinde tepki gösterdi.

Polis engelini aşarak kutlamaların yapıldığı tören alanına girmeyi başaran bazı vatandaşlar ise tören protokol aracıyla vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Sekmen'i yuhlayarak, istifaya davet etti. Sekmen'in de içerisinde bulunduğu tören aracını 20'ye yakın polisin koruması ise dikkatlerden kaçmadı. Kutlamalar sonrasında mağdur vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyerek, "Sekmen istifa" sloganı atarak tören alandan ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri