Vatandaşın tercihi Medine hurması oldu

Rahmet ayı Ramazanın gelişi ile tezgâhlarda çeşit çeşit hurmalar dikkat çekmeye başladı. İftar sofraları için vazgeçilmez olan hurmalar, vatandaşlarca ilgiyle tüketiliyor.

Özellikle ramazan ayında iftar sofralarında yer bulan hurma, pek çok hastalığa da şifa kaynağı olarak biliniyor. Her ramazan olduğu gibi bu ramazan da hurma satışlarının ciddi oranda arttığını belirten Aziziye Meydanı esnaflarından İhsan Ay, “Hurma, iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Bu yıl da hurma satışlarımız ramazan ayının gelmesi ile artış gösterdi. 20 TL’den 80 TL’ye kadar hurma çeşitlerimiz var. Ramazanda her bütçeye uygun hurmalarımız vardır” dedi. 

EN ÇOK TERCİH EDİLEN HURMA MEDİNE HURMASI 

Tezgahlarında birçok hurma türü olduğunu ve her hurmanın farklı ülkelerden geldiğini söyleyen Esnaf İhsan Ay, ifadelerini şu şekilde sürdürdü: “Her yıl olduğu gibi bu sene de hurmalarımızı farklı ülkelerden getirdik. Tezgahımızda Medine, Bağdat, Kudüs ve Tunus hurmaları var. Hurmaların ülkeleri farklı olduğu gibi türleri de farklı. Safavi hurması, Hudari hurması, Acve hurması ve Mebrum hurması satışa sunduğumuz hurma türleri. Şunu söyleyebilirim ki vatandaş en çok Medine hurması Mebrum’u tüketiyor. Türüne göre değişen hurma fiyatlarımız 20 TL ile 80 TL arasında değişiyor. 

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri