Vatandaşın ihmalinin cezası fırınlara kesildi!

Sıcak ekmek alma bahanesiyle sokağa çıkma yasağını delen, fırınların önünde sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlar, suistimalleriyle fırınlara ceza yazılmasına sebep oldu.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Suçlu ilan edilen biz olduk” dedi İftar vaktindeki yoğunluğu azaltmak için saatler öncesinden durdurulan ekmek üretim ve satışı, insan yoğunluğu yine azaltmadı. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının 3. gününde Konya'da yeni bir karar aldındı. Konya'da sosyal mesafeye dikkat edilmeksizin fırınların önünde oluşan pide ve ekmek alma kuyruğu, yetkilileri harekete geçirdi. Yasağın 3. günü denetime çıkan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın talimatı ile Konya'da fırınlarda ekmek üretimi ve satışı, yasağın 4'üncü günü saat 16.00'dan sonra yasaklandı. Bazı fırınlara da bu kapsamda cezalar yazıldı. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Konya Valisi gerçekten mütevazi bir insan. Vali bey, suistimali önlemek amacıyla böyle bir karar almış. Bizim üzüldüğümüz nokta ise vatandaşın suistimalinin cezasını fırıncıların ödemesi oldu. Bu süreçte suçlu ilan edilen biz olduk” dedi.

EKMEK BAHANESİYLE YASAĞI DELDİLER!

Sokağa çıkma yasağının 3. gününde vatandaşın ekmek alma bahanesiyle kendi mahallesi sınırları dışına çıktığını belirten Honça, şunları kaydetti: “Vatandaşın ekmeği zaten aracılarla temin ediliyor. Bir de ekmeği en yakın fırından alma kolaylığı da sağlandı. Fakat bu durum vatandaşın suistimaline de sebebiyet verdi. Ekmek alıyorum bahanesi ile Binkonutlar'da oturan vatandaşlardan Meram'a, Meram'dan şehir merkezine gidenler olmuş. Vali bey de denetime çıkmış. Vali beyin hassasiyetinden dolayı kendisini tebrik etmek istiyorum. Araç yoğunluğunu görünce, durum ortaya çıkmış. Fırınların önünde vatandaşın sosyal mesafeye uymadığı görüntüler de ortaya çıkmış. Vali bey, 'Sokağa çıkma yasağının 4'üncü gününde saat 16.00'dan sonra ekmek üretimi ve satışını sonlandırsınlar' talimatı vermiş. Biz gerekirse vatandaşın sağlığı için işletmelerimizi bile açmayız ama vatandaşımızın da iyi niyeti suistimal etmesi doğru olmadı.”

VATANDAŞIN SUİSTİMALİ FIRINLARDA KARGAŞA YAŞATTI

“Artık bu sıcak ekmek alma meselesine bir son vermeliyiz” diyen Honça, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşın duyarlı olması gerekir. Sıcak ekmek bahanesini artık bir kenara bırakmak gerekiyor. Biz, fırıncı esnafı olarak yasalara uyacağız. Bizim verilen karara karşı çıkma lüksümüz yok. Emir demiri keser. Zaten para kazanamıyoruz. Burada bizi üzen vatandaşın hatasının fırınlara kesilmiş olması. Gerçekten de vatandaşın suistimali fırınlarda kargaşaya sebebiyet vermiş.”

MUHARREM DURSUN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri