Vatandaşın belediyeye güveni kalmadı

Vatandaşın Meram Belediyesi'ne karşı büyük bir güvensizlik içinde olduğunu belirten İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, belediye başkanı olmasında durumunda özel şirketlere verilen proje ihalelerini denetime açacaklarını kaydetti.

İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi İlker Yiğit, Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile yürüteceği seçim çalışması ve projeleri hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Basın toplantısında Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit'in yanı sıra; İYİ Parti Meram İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Avcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 1980 yılında beri Meram'da yaşadığını söyleyen İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı Yiğit, “Meram'da yıkılan ve kırılan gönülleri, tamir etmeye geliyoruz. Meram'ı ve sorunlarını biliyoruz. Meram'ın tarihi ve doğal yapısını korumak birinci önceliğimizdir” dedi.

VATANDAŞIN BELEDİYEYE GÜVENİ KIRIK

Meram'da belirli periyodlar ile düzenli şekilde anketlerin yaptırıldığını ifade eden Yiğit, bu anketlerden çıkan sonuçları da paylaştı. Kentsel dönüşüm projesinin ortaya çıkardığı sorunlara vurgu yapan Yiğit, Abdulaziz, Sahibata, Çaybaşı, Uluırmak ve Şükran Mahalleleri'nde yürütülen kentsel dönüşümün şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün yap-satçı müteahhit anlayışı ile sürdürüldüğünün altını çizen Yiğit, bu konuda belediyeye karşı açılan yaklaşık 15 binden fazla davanın bulunduğunu da belirtti. Vatandaşın Meram Belediyesi'ne karşı büyük bir güvensizlik içinde hayatını sürdürdüğünü aktaran Yiğit, belediye başkanı olmasında durumunda özel şirketlere verilen proje ihalelerini vatandaşın denetimine açacaklarını kaydetti.

ALT YAPI MERAMLILAR'I İSYAN ETTİRİYOR!

Meram'da alt yapı ve ulaşım sıkıntısının da Meramlılar'ın canını sıktığını dile getiren Yiğit, şunları kaydetti: “Özellikle Meram'ın kalbini oluşturan Lalebahçe, Gödene, Aşkan, Meram Yaka, Melikşah Mahalleleri ile benzer sorunları yaşayan tüm mahallelerimizde alt yapı sorunları ile ulaşım sorunları artarak devam etmekte ve yıllardır hiç bir çözüm üretilememektedir. Bırakınız ağır kış şartlarını nırmal yağışlı havalarda bile alt yapı sorunları vatandaşı isyan ettirmektedir. TOKİ konutları, yeni üniversite yerleşkesi, hastane gibi önemli lokasyonlarda artan ulaşım sorunları vatandaşı bezdirmektedir. Trafik ve park sorunları had safhadadır. Bedesten ve sarrafların yer aldığı işlek caddenin trafiğe kapatılması yeni sorunlara yol açmaktadır. Ayrıca Meram'ın bütüncül de bir imar planı yoktur. Vatandaş, babadan kalan evini arsasını imarda kaybetmektedir. İmar konularında vatandaşa sağlıklı bilgi edinme hakkı tanınmamaktadır. Biz, belediye başkanı olursak belediyenin vatandaşı muhatap alacağının sözünü veriyoruz. Kimseyi makamdan yaka paça kovmayacağız.”

MERAM'A SÖZDE DEĞİL PROJELERLE GELİYORUZ

Meram'da hava kirliliğinin sürekli arttığını ifade eden Yiğit, Meram'ın artık nefes alınamayan bir ilçe görünümüne kavuştuğunu söyledi. Ayrıca yoksul vatandaşlar için doğal gaz, elektrik ve su harcamalarını karşılamaya yönelik bir sosyal yardımlaşma fonu kuracaklarını da konuşmalarına ekleyen Yiğit, “Sosyal belediyeciliğin sağladığı kaçak kömür kullanımını belediye bünyesine alarak, kaliteli yakıt kullanımının önünü açacağız. Meram'ın turizm konusunu da gündeme getirmeyi istiyorum. Meram, tarihi ve doğal dokusuyla Evliya Çelebi'nin anlatımlarından bu yana sağladığı ünü kaybetmiştir. Meram'ın tarihi dokusu ve turizm potansiyeli kaybolmuştur. Biz, Meram Dere'yi Sille örneği yeşil bir 'Kültür Vadisi' projesine dönüştüreceğiz. Meram'ı adeta milli bir park haline dönüştüreceğiz. Yine Konya, Türkiye'nin tahıl ambarı olma özelliğini kaybetmiştir. Meram ilçemizin kırsal yörelerinde, geçmişte olduğu gibi, meyve, sebze, bakliyat ve hububat gibi üretimini yeniden canlandıracağız. Özellikle organik tarıma önderlik edeceğiz. Tohum desteği, pazarlama ve satış imkânları ile aynı konularda üreticiye ve yatırımcıya, kurumsal liderlik yapacağız. Yerel tohumların yaygınlaşmasının ve kullanılmasının önceliğini kullanacağız. Özellikle Meram'a organik bir sebze hali kazandıracağız. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız, başta yem, pazarlama ve markalaşma konularında sorunlar yaşamaktadır. Köylümüzün yem bulma konusundaki sıkıntılarını gidereceğiz. Meram'a büyük bir gübre işleme ve paketleme tesisi kurulmasına destek vereceğiz. Kalıcı hayvan pazarları yapacağız. Organik gübre ve tavukçuluk özendirilecek. Esnaflarımızın yaşadığı sorunların çözümü olacağız. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. İlk hedefimiz vatandaşımızı yardıma muhtaç bir durumdan çıkarmak olacak. Vatandaşa gönlümüz de kapımız da sürekli açık olacak. Vatandaşın huzurlu ve gelecek kaygısı çekmeyeceği bir belediyecilik örneği ortaya koyacağız. Her kesimi kucaklayacağımızın, adaletli ve şeffaf olacağımızın, güler yüzlü davranacağımızın sözünü veriyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri