Vatandaşı meraklandıran yapı radar çıktı

Bir vatandaşın yolun ortasına yapılmış olan ve üzerinde kameralar bulunan yapının fotoğrafını paylaşması pek çok kişide merakla karşılandı

Bir vatandaşın yolun ortasına yapılmış olan ve üzerinde kameralar bulunan yapının fotoğrafını sosyal medyada paylaşması pek çok kişide merakla karşılandı. Beyşehir Yolu’nu İhsaniye’ye bağlayan Beyşehir Caddesi üzerinde yapılan ve yaklaşık 6 metre yükseklikteki yapının ise bir radar ve fotoğraf makinasından oluştuğu öğrenildi.

Yol üzerinde bulunan kavşak yakınına inşa edilen sabit radarın ayrıca kırmızı ışıkta geçenleri de gece gündüz tespit edip fotoğrafladığı öğrenildi. Aşırı hız yapanların veya kırmızı ışık ihlalinde bulunanların fotoğrafları bir ceza makbuzu ile sürücülere bildiriliyor. Konya’da ilk olarak uygulamaya geçen sistemin başka noktalarda da uygulanabileceği düşünülüyor. Uygulamanın başarılı olduğu bölgede yaşayan vatandaşların da dikkatinden kaçmadı.

Mustafa Değirmenci isimli vatandaş yaptığı açıklamada, “Bu radar benim iş yerimin yakınına yapıldı. Günde hiç çekmiyorsa abartısız 50 araba fotoğrafı yakalıyor. Hem de gece gündüz. Hem radar hem de kırmızı ışıkta geçenleri direk yakalıyor. Ve o caddede hız sınırı 50 kilometre. Sürücüler dikkatli olsun” ifadelerine yer verdi.

merhabahaber.com

FOTO: KONYA'DA TRAFİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri