Vatandaşa kötü haber! 5 yeni vergi ödeyeceksiniz

Türkiye'de vergi düzenlemelerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda 5 yeni vergi geliyor. Vatandaş bu haberi tepkiyle karşıladı.

Türkiye'de milyonlarca vatandaşa kötü haber verildi. Yeni vergi paketi düzenlemesi kapsamında 5 yeni vergi alınacak. Vatandaş bu kararı tepkiyle karşıladı.

AK Parti'nin TBMM’ye sunduğu Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerinin artırılması amacıyla düzenlemeler içeren kanun teklifinde ÖTV ve MTV düzenlemeleri yer aldı. Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ve Bazı Yasa Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kredi kartları üzerinden alınacak paylar savunma sanayisinde kullanılacak.

Yasa teklifinde şunlar yer aldı:

* Meclis’e sunulan yasa teklifine göre hükümet kredi kartında 100 bin TL’lik limitin üzerine 750 TL savunma sanayisine aktarılmak üzere yıllık katılma payı getiriyor.

* Teklife göre ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında 1500 TL tescil ücreti alınacak. Gayrimenkul alımlarında alıcı ve satıcıdan 750’şer TL katılma payı alınması pakette yer alacak diğer başlıklar.

* Yatırım harcamaları olan şirketlerin bu kalemlerde enflasyon muhasebesinden muaf tutulmalarına yönelik düzenleme de aynı pakette yer aldı.

* Teklifle motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletler, motorlu taşıtlar vergisi kapsamına alınacak.

* Vergi matrahı 5 bin TL ve üzeri olan kol saatleri ile insansız hava taşıtları, yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış dronelar da ÖTV kapsamına alınıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri