Vatandaşa bir vergi yükü daha geliyor! Ek MTV gibi herkes ödeyecek

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı etkileyecek bir vergi daha geliyor. Ek MTV kararı geçtiğimiz yıl alınmıştı. Bu yıl ise beklenmedik bir vergi daha hayatımıza girecek.

Türkiye'de milyonlarca vatandaş yüksek vergi oranlarından şikayetçi. Geçtiğimiz yıl bütçedeki açıktan ötürü araç sahiplerine ek MTV ödetilmişti. Milyonlarca araç sahibi bu karara itiraz etti. Anayasa Mahkemesi itiraz taleplerini reddetti.

MEHMET ŞİMŞEK YENİ VERGİYİ DUYURDU

Vatandaş vergi oranlarının düşürülmesi gerektiğini ifade ediyor. Ancak hükümetin niyeti hiç öyle değil. Ek MTV gibi milyonlarca insanı ilgilendiren yeni bir vergi daha geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in milletvekillerine yaptığı sunumda, borsadaki hisse senedi alım-satımlarında işlem vergisi alınacağı gündeme geldi.

BORSA İSTANBUL'DA HİSSESİ OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Şimşek, gazetecilerin sorusuna "Vergide adalet ve etkinlik çerçevesinde vergilendirmemiş bir alan bırakmama gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla burada biz daha çok kripto varlıklar ve borsa için. Kazanç üzerinden bir vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir ama yüce meclisimizin takdirinde olan konular." yanıtını verdi. Bu açıklamalar doğrultusunda Borsa İstanbul'da hissesi olan milyonlarca vatandaş ek vergi ödemek zorunda kalacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri