Vatandaşa ağır fatura

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, “Vatandaşların geçimi zorlaştı. Elektriğe ve doğal gaza yapılan son zamlardan sonra asgari ücrette yeni bir düzenleme yapılmalı” dedi

Doğalgaza bir dev zam daha geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), 2022 yılı Nisan ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesini internet sitesinden duyurdu.

VATANDAŞIN GEÇİMİ ZORLAŞTI

Doğalgaza gelen zamlardan sonra vatandaşların geçiminin zorlaştığını belirten Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, “Yılbaşında yapılması planlanan zammın belirli bir miktarı şuanda yapıldı. Ancak şunu ifade etmek zorundayız. Gelen bu zamlardan sonra vatandaşların geçimi zorlaştı. Doğalgaz dışarıdan ihracat ettiğimiz için enerji fiyatlarına müdahale edemiyoruz deniliyor ancak belirle yerlerde düzenlemeler yapılarak bunun önüne geçilebilir. Asgari ücretle çalışan vatandaşlardan belirli muafiyet getirilebilir. Şu anki şartlarda vatandaşların geçimi iyice zorlaştı” dedi.

DOĞALGAZA BAĞIMLILIK AZALTILMALI
Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, enerjide bağımlılıktan kurtulmak gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin bir an önce yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini kaydeden Dinç, “Rüzgar enerjisinden, güneş enerjisinden elektrik üretmek zorundayız. Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarında dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi. Çok ciddi oranda elektrik üretebiliriz” dedi. Doğal gazdan elektrik üretiminin şu anda yüzde 33 olduğuna vurgu yapan Dinç, “Bu yüzden doğal gazdaki dalgalanmalar hem fiyat olarak hem de arz güvenliği olarak elektrik fiyatlarını etkilemekte ve günümüzde olduğu gibi kesintilere yol açmaktadır. Doğal gazı dolar üzerinden yurt dışından alıyoruz. Bu yüzden doğal gaza bağımlılık azaltılmalı. Yoksa vatandaşın üzerine daha çok yük binecek. Biz şiddetle alternatif enerji kaynaklarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri