Vatandaş 'zulüm' belediye 'yasak' dedi

“Çaltı Hobi Bahçesi” içindeki prefabrik evlerin yıkımına karar verildi. Vatandaş, “Bu bir zulümdür” diyerek, yıkımın durdurulması için direndi. Selçuklu Belediyesi tarafından ise “Başından beri belediye olarak kaçak yapıya iznimiz olmadı” denildi.

Selçuklu ilçesi Çaltı Mahallesindeki hobi bahçeleri için yıkım kararı verildi. Bölgedeki vatandaşa 15 gün süre tanınmıştı. 15 günün sonunda kepçeler yıkım için bölgeye geldi. Vatandaşlar, prefabrik evlerinin yıkılmaması adına direndi. Jandarma da olumsuz bir olayın yaşanmaması adına Çaltı'ya sevk edildi. Bölge halkına 4 Temmuz'a kadar süre verilmişti. Bu süreç içerisinde 9-10 metrekarelik prefabrik evlerini boşaltanlar kadar, boşaltmayanlar da oldu. Bölgede 78 prefabrik evin olduğu biliniyor.

BAŞKANIM, BU İNSANLARIN TAMAMI SİZE OY VERDİ”

78 hane adına konuştuğunu söyleyen ve hobi bahçelerinin yıkılmamasını isteyen Ekrem Özdemir isimli bir vatandaş, “Biz, esir kampında mı yaşıyoruz?” dedi. Özdemir, daha sonra şunları kaydetti: “78 kişi adına Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı'ya seslenmek istiyorum. Pandemiden dolayı buraya taşınanlar, hastalıktan kaçanlar var. Emekli ikramiyesini buraya yatıran veya kıyıda köşede biriktirdikleriyle burada vakit geçirenler var. Ot dahi bitmeyen bu yörede insanlar ağaç dikerek, sebze ve meyve ekerek, burada toprak özlemini gideriyor. İçimizde kanser hastaları, yatalaklar, felçliler, engelli çocuklar bulunuyor. Sayın başkanım, Türkiye'de ilk defa uygulanan Çaltı Hobi Bahçelerini yıkmakla neyi amaçlıyorsunuz? Biz, sizlerden yardım ve bize yol göstermenizi bekliyoruz. Başkanım, bu insanları lütfen mağdur etmeyin. Bu insanların tamamına yakını sizlere oy vererek, sizlerle beraber yürüdüler. Sizleri bir yerlere getirdiler. Bu insanlara zulüm yapmaktan kaçının. Gelin bize yardımcı olun, rehberlik edin. Kirasını ödeyemeyen, 9-10 metrekarelik prefabrik evlerde yaşamını sürdüren arkadaşlarımız var. İşini, aşını kaybedip, burada yaşayan komşularımız var. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde sizlerden yardım bekliyoruz. Bir daha tekrar ediyorum, Konya'da ilk hobi bahçesinin yapılması için buranın tercih edilmesi hatta ne gariptir ki, Türkiye'de ilk kez buranın seçilip hobi bahçesi yapılması ayrı bir önem taşıyor. Hobi bahçelerimizi yıkmayın.” Bölgeye yıkım için kepçelerin gelmesiyle birlikte ağlayan vatandaşların olduğun da gözlemlendi. Vatandaş, direnerek yıkımın durdurulmasını istedi.

BUGÜN YAPMAMIZ GEREKENİ YAPIYORUZ

Konu ile ilgili Selçuklu Belediyesi, gazetemizin sorularını yanıtladı. Belediye tarafından şu ifadelere yer verildi: “Prefabrik evlerin yapıldığı yerler, tarım alanları. Tarım alanlarında kanun gereği kaçak yapı yapılamaz. Kanun, tarım 'alanlarını koruyun' diyor. Amacımız tarım alanlarını korumak. Başından beri belediye olarak kaçak yapıya iznimiz olmadı, olamaz. Kaçak yapılaşma ile mücadele ediyoruz. İmar Barışı sürecinde bir müdahalede bulunmadık ancak uzun zamandır tarım alanları üzerinde kaçak yapılaşmanın olmayacağını söyledik. Hobi bahçelerinin girişine de bilgilendirici ve uyarıcı pankartlar astık. Bugün yapmamız gerekeni yapıyoruz ve tarım alanlarını koruyoruz. Biz, vatandaşlarımıza konu ile ilgili sürekli telkinlerde bulunduk.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri