Vatandaş toplu ulaşımdan dertli

Toplu ulaşımın önemli bir ayağını belediye otobüsü ve minibüsler oluşturuyor. Otobüs ve minibüs şoförleri hakkında her gün onlarca şikayet yapılıyor. Şoförlerin davranışları halkı canından bezdirdi

Konya'da günde binlerce kişi toplu ulaşımı tercih ediyor. Belediye otobüsleri ve minibüsler her gün binlerce yolcu taşıyor. Toplu ulaşımdaki sorunlar ise vatandaşı üzüyor. Seferlerdeki aksaklıklardan ziyade otobüs ve minibüs şoförlerinin tutumu tepki çekiyor. Sürekli yolcularla tartışan ve kural tanımayan otobüs ve şoförleri sergilediği tutumlar nedeniyle eleştirilerin hedefi oluyor. Şoförlerin davranışlarının yanı sıra ulaşıma da zam yapılması  vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve Minibüsçüler ve Servis Araçları Odası'nın yapılan zamlarda gösterdiği bu hassasiyeti halkın yaptığı şikayetlerde de göstermesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com'un Ocak ve Şubat ayı analizine göre kamu hizmetleri bölümünde Konyalılar'ın en fazla dertli olduğu konu yine toplu ulaşım oldu. Vatandaş, şikayet ve isteklerini site aracılığıyla yetkililere iletiyor.

AİLEMİN RIZKINI YİYORSUNUZ

Ali P. isimli vatandaş toplu ulaşıma yapılan zamlar ile ilgili şikayetini şu sözlerle dile getirdi: " Asgari ücret arttı diye yapılan zammı anladık hadi de bugün yine bir zam daha yapılmış bu nasıl bir vicdansızlıktır? Otogardan çarşıya 1.90 TL'ye gidiyordum zam yaptınız 2.00 TL oldu tamam dedik ama bugün 2 lira 25 kuruş olmuş bu ne demektir Allah aşkına? Bu kadar da olmaz ki. Nedir bu para hırsınız? Aksine petrole zam değil indirim yapılıyorken geçen yılla bu yıl arasında ne kadar bir maliyet artışı oldu da siz bu kadar zam yapabiliyorsunuz. Allah'tan korkmaz mısınız? Ben hakkımı helal etmiyorum. Haksız yere aldığınız fazla paralar helal olmasın, ailemin rızkını yiyorsunuz. Bu iş burada kalmaz hakkımı sonuna kadar arayacağım gerekirse dava açacağım."

HALK KORKUDAN ŞİKAYET EDEMİYOR

Emre C.  de, "12.01.2016 - 12.30 ile 13.00 arasında seyahat ettiğim 42 ECL ** plakalı belediye otobüsüne fazla yolcu alındığı için ve o gün ki otobüs şoförün yolculara sert tepkisinden rahatsız olduk. Halk, korkusundan şikayet edemiyor. Bu nasıl bir şoför? Gereken derhal yapılsın" dedi.

Muhammed Behnan B. isimli vatandaş da şoförün yaşlılara yaptığı saygısızlığı şikayet ederek şu ifadelerle şikayetini dile getirdi: "21 Ocak 2016 saat 14:20 ila 14:25 sularında  42 ECL 28 plaka numaralı 59 Sultanşehir hattında seyreden belediye otobüsü şoförünün gözlerimin önünde 2 tane yaşlı teyzeye hiçbir gerekçesi olmadan yaptığı muamele gerçekten üzücü ve kırıcıydı. Hanım teyzelere o kadar çok bağırıp çağırdı ki gerçekten bir Konyalı olarak ben utandım. Konya'mıza hiç yakışmıyor böyle kaba şoförler. Lütfen şoför seçme kıstaslarınızı yeniden belirleyin ve bu şoför hakkında gerekli işlemleri başlatın. Bizim halkımız ve yerli yabancı turistler bunu hakketmiyor."

PATATES DEĞİL CAN TAŞIYORSUNUZ

Sümeyye O. isimle bayanda, "Bugün SGK'ya gitmek üzere Yaka Meram dolmuşuna bindim. Tam inecekken şoför birden kapıyı kapadı ve boğazım sıkıştı. Başım dışarıda bedenim içeride kaldı! Üstüne üstlük yolcuların bağırmasına aldırmadan hareket etmeye başladı. Birden dışarı atmayı başardım kendimi. Ama ilk başlarda bindiğimde belliydi böyle olacağı. Sürekli yanındakilerle konuşup inen yolculara bakmıyordu ve hızlı kullanıyordu dolmuşu.  Üstelik dolmuşu tıka basa doldurdu. Bu şahsın sürekli böyle dolmuş kullandığını da öğrendim. Şikayet ettim ama bir şey yaparlar mı bilmiyorum. Minibüs plakası: 42 M **40 idi. Umarım bu trafik canavarı bu meslekten men edilir de bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Patates değil can taşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

ŞOFÖRLER EĞİTİLSİN

Hasan A. isimli vatandaş ise ulaşıma yapılan zamma ve şoförlere tepki göstererek şöyle konuştu: "Asgari ücrete yapılan zamdan sonra tüm firmalar gibi Konya Şoförler ve Minibüsçüler Odası'da boş durmamış ulaşıma zam yapmıştır. Her seferinde yakıta gelen zammı bahane eden minibüsçüler bu defa farklı konuları bahane ederek haksız zam uygulamasına gitmiştir. Zam kabul edilir gibi değil ama diyelim ki kabul ettikte minibüsçülerin denetimleri ne durumda Konya Şoförler ve Minibüsçüler Odası ulaşım ücretleri kadar hassas davranıyor mu bu konuda? Trafikte yaptıkları hatalar; hız sınırına uymamaları, hatalı sollamalar bir tarafa içinde bulunan yolcuları hiçe saymaları hani frenler, hızlı kalkışlar sağlam insanı hasta etmekte. Konya'da bu yeni yetme ve trafik kurallarından mahrum minibüs şoförlerinin adam akıllı eğitilmelerini eğitimi geçemeyenlerin bu işi yapmamaları konusunda Konya Şoförler Odası'nı sağ duyuya davet ediyorum ve denetlenmesini istiyorum." Mahmut E. de, "25.01.2016 saat 17:30 (848) numaralı otobüs şoförü dikkatsizliği nedeniyle çocuğumun elini kapıya kıstırdı. Gereğinin yapılmasını uyarılmasını arz ederim" şeklinde konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri