Vatandaş, sistem kilitlenmesinden dolayı ilaçsız kalmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) eczaneler ve hastanelerle iletişimini sağlayan ve günlük milyonlarca girişin olduğu MEDULA (Medikal Ulak) sistemi, yoğunluktan dolayı sık sık kilitlenip vatandaşı mağd

SGK, sorunun çözümü için bu hafta bilgi depolama kapasitesini birkaç kat artıracak yeni bir merkez kuruyor. İkinci aşamada ise Türk Telekom ile yapılan görüşmeler sonucunda SGK ile vatandaşa hizmet veren kurumlar arasında ayrı bir fiber optik internet ağı ihtas edilecek.

SGK yetkililerinin 'internete metrobüs hattı kurup, vatandaşı mağduriyetten kurtaracağız' dediği sistem sayesinde eczanelere gidip saatlerce ilaç alamayan vatandaşın mağduriyeti önlenecek. İnternetteki yoğunluk hizmeti aksatmayacak. SGK ayrıca bünyesindeki 7-8 yıllık bilgisayarların tamamını yenileyerek, 3 bin 500 yeni bilgisayar alacak. SGK'nın Amerika Birleşik Devletleri'nden aldığı güçlü bilgisayarlar bu hafta hizmete giriyor. SGK'nın mevcut bilgisayar sisteminin yüzde yüz kapasite ile çalışması aksaklığın temel sebebi olarak gösteriliyor. SGK yetkilileri, "Bu bilgisayarlar sayesinde otogarı genişletiyoruz. Fakat yollardaki tıkanıklığı önlemek için ikinci aşamayı da birkaç ay içinde halledeceğiz." diyor. Bunun yanında SGK, bir yıl içinde Ankara Batıkent'e 23 dönüm üzerine büyük bir veri merkezi kurarak, bilgileri tek bir merkezde toplayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri