Vatandaş simidi yüzde 33 zamla yiyor

Önceki gün Konya Fırıncılar Odası tarafından yapılan düzenlemeye göre Konya’da simit ücretleri 75 kuruştan 1 liraya yükseltildi.

Önceki gün Konya Fırıncılar Odası tarafından yapılan düzenlemeye göre Konya’da simit ücretleri 75 kuruştan 1 liraya yükseltildi. Gramajda da yapılan düzenlemeyle 80 gram olan simit hamuru 90 grama çıkarıldığı. Düzenleme sonrası zam oranı yüzde 20’yi buldu. Vatandaş yeni zamlı simitleri 90 gram olarak alması gerekirken bazı fırınlar ise 80 gramlık simitleri 1 liradan satmaya başladı. Zamlı fiyatlar sonrası simit fırınlarına gramajda bir değişiklik yapılıp yapılmadığını soran vatandaşlar esnafların çoğunluğu tarafından ‘Gramajda değişiklik yok’ cevabını alıyor. Piyasaya simide ‘yüzde 20 zam’ olarak lanse edilen fiyat düzenlemesi vatandaşlara ‘yüzde 33’ zam olarak yansıdı. Fiyat tabelasındaki 90 gram 1 TL yazısını gösteren vatandaşlar ise esnaftan ‘burada böyle’ cevabını alıyor.

VATANDAŞ KANDIRILIYOR

Fırıncılar Orası tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama geçtiğimiz pazartesi günü uygulamaya geçti ve yeni gramaja geçen pastanelerin fiyatlarını 1 liraya yapacağı, eski gramajda satanların ise 75 kuruş fiyatında devam edeceği açıklanmıştı. Duruma tepki gösteren Halis Tokyay isimli vatandaş, “Her gün 75 kuruşa aldığım simiti 1 liraya alınca şaşırdım. Haberlerde gramajların da arttığı söyleniyor fakat ertesi gün simit aldığım yere soruyorum gramda bir artış olmadı diyor. Bu açıkça vatandaşı kandırmadır. Vatandaşın kafası karıştırılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu. Vatandaşlar yeni fiyat tarifesine geçenlerin açıklandığı gibi simitleri 90 gramdan satması gerektiğini belirterek yetkili mercilerin gerekli kontrolleri yapması gerektiğini ifade etti.

HÂLİD ŞEN   merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri