Vatandaş sevinemedi!

RTÜK yetkilileri, evlilik programlarındaki tartışmaya son noktayı koydu. Bu programların kaldırılmadığı, ağır cezai yaptırımların getirildiğini kaydedildi. İnternet sitelerinde yer alan bu açıklamanın ardından vatandaşın sevinci yarım kaydı

Geçtiğimiz günlerde yeni  iki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Bu kararname ile toplumun ahlak ve maneviyatını derinden zedeleyen evlilik programlarının kaldırıldığı iddia edildi. Kısa süre içinde sosyal medyada hızla yayılan haberler, vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi. Vatandaş alınan kararı, yerinde bulurken, evlilik programları ile ilgili caps ve paylaşımlar da ardı ardına günlerce yapıldı. Olağan Üstü Hal (OHAL) kapsamında 690 sayılı KHK ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK) Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından, evlilik programlarının yasaklandığı tartışmalarıyla ilgili RTÜK yetkililerinden gelen açıklama kafaları karıştırdı. İnternet sitesi, gazete ve televizyonlarda yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı; evlilik  programların yasaklanmadığı sadece yaptırımlarının ağırlaştırıldığı söylendi. KHK'da evlilik programlarının değil , "0800" gibi telefon hatlarıyla arkadaş bulma programlarının yasaklandığı kaydedildi. İnternet sitelerinde yer alan açıklamanın ardından, vatandaş hükümet yetkililerine seslenerek, bu programların kaldırılmasını istedi. Vatandaşın sevinci kursağında kaldı.

PROGRAMLARA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYORUZ

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, evlilik programlarını tasvip etmediklerini dile getirdi. Programların kaldırılıp kaldırılmadığına yönelik yapılan yorumlara cevap veren Erdoğan, “Resmi ağızdan özellikle RTÜK Başkanından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. KHK'nın açılımı geniş kapsamlı” dedi. Erdoğan, “İzleyenler şikayet ediyorlar aynı zamanda kendilerini de izlemekten alıkoyamıyorlar. Oturulan yerden şikayet etmekle kalınmamalı. Neredeyse bütün televizyon kanallarında aileyi küçük düşürücü unsurlar ön plana çıkarılıyor. Biz aileyi ayakta tutabilmek için bütün gerekli adımları atıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı aksatmıyoruz. Ahlak ve maneviyatın önde olduğu, sevginin filizlendiği aile modelinin öne çıkarılması gerekli” diye konuştu

PARLAK, YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, evlilik programlarına yönelik tepkisini ortaya koyarak, hükümet yetkililerini göreve davet etti. Konu ile ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'ün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumluluk alması gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti: “Evlilik milletin gözünün önünde basitleştiriliyor. Tesettür ve bazı değerlerimiz yanlış gösteriliyor. Gayrimeşru ilişkiler, çiftler arasındaki gizli şeyler açıkça dile getiriliyor. Bunların hiçbirinin ne dinimizle ile ne de Anadolu kültürü ile alakası yok. Neslimizi bozmaya yönelik eylemler. Geleceğimizin altına bombayı koyuyorlar.”

GEREKEN NE İSE DERHAL YAPILMALI

“RTÜK yasasının değişmesi lazım” diyen Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendi sonumuzu hazırlıyoruz. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) öncesinde kadınlara değer verilmiyordu. Kadınlarımız cahiliyeden en üst noktaya çıkarıldı. Nesli anneler kuracak. Bunu da iyi bir evlilik ile yapacaklar. Tüm bu programlar, evliliği insanlara farklı gösteriyor. Eğer müdahale edilmezse sıkıntılarımız daha çok artacak. Herkes demokrasiyi işine geldiği gibi kullanamaz. Aile yapımızı düzeltecek her türlü yapılanmanın destekçisiyiz. Gereken ne ise derhal yapılmalı. Seyirci kalmak, acizliğin göstergesidir.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri