Vatandaş parklara da wifi istiyor

Emin Tekelioğlu isimli bir vatandaş, belediye parklarında ücretsiz wifi uygulamasının başlatılması için bir kampanya başlattı.

change.org isimli sitede başlatılan kampanya vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken Tekelioğlu’nun açtığı kampanyaya kısa süre içerisinde yüzerce destek yağdı. İnternet artık hayatımızın her alanında yer alıyor. Evde, işte, okulda hatta yolda ellerden düşmeyen telefonlar ile her an internete bağlanıyoruz. Pek çok kamu kurumu da halkın internet ihtiyacının giderilmesi için toplu kullanılan alanlarda ücretsiz wifi hizmeti veriyor. Ülkemizde de pek çok belediye parklarda ve belediye tesislerde ücretsiz internet hizmeti veriyor. Büyükşehir Belediyesi de bu amaçla tramvaylarda ücretsiz internet hizmeti veriyor. Ücretsiz internet hizmetinin parklarda da olmasını isteyen Tekelioğlu’nun açtığı kampanya vatandaşlardan destek aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin muhatap alındığı kampanyanın açıklama metninde şu ifadelere yer verildi: “Her insanın başına geleceği gibi, iletişimde sorun yaşadığımız zaman parklardaki wi-fi bağlantısını kullanarak ulaşmak istediğimiz yere ulaşabilmek istiyoruz. Karaman gibi sonradan il olmuş birçok şehirde bu uygulama var. Konya'da neden olmasın?”

DÜNYA ŞEHİRLERİNDE UYGULANIYOR

Sitede gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşlar neden destek olduklarını belirtip katılıyorlar. Pek çok vatandaş ‘parklarda ücretsiz internet’ için gerekçelerini yazarak Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nden konu ile ilgili gerekenlerin yapılmasını talep etti. Kampanyayı imzalayan Can Ahmet Pomay isimli vatandaş, “Konya'mızın Karamandan eksik yanı ne? Karaman Konya’dan kopup sonradan il olmuş bir yer. Bu uygulamanın ilk olarak Konya’da yapılması gerekirdi” diyerek talebini dile getirdi. Fatma Nur Tiftik isimli vatandaş da talebini, “Avrupa’nın neredeyse her şehrinde sokaklarda internet bulmak çok kolay. Geç bile kaldığımızı düşünüyorum” diyerek dile getirdi. Ömer Yüksel Konta isimli vatandaş da görüşlerini şöyle dile getirdi: “Yeri geliyor dakikamız yok, yeri geliyor bir görüntü paylaşmak zorunda kalıyoruz. Bu durumlarda wifi oldukça gereklidir. Ayrıca insanlar parklarda, kafeteryalarda arkadaşları ile hoşça vakit geçirirken neden sosyal medyaya bağlanmasın?” Kampanyayı imzalayan vatandaşlardan bazılarının görüşleri ise şöyle: Zehra Bayram; Dünyanın her yerinde var bizde neden olmasın. Funda Bolat; Dünyadaki tüm büyük şehirlerin parklarında ve müzelerinde wi-fi var. Fatih Adnan Öztürk; Faydalı olacağına inandığım bir uygulama. İzmir'de birçok defa kullandım çünkü. Batuhan Şenol; İnternet paketi olmadığı zamanlarda parklara gidesiniz gelmiyor. Wifi gelmeli özellikle hadimi parkına.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri